Hlavní obsah

Oslava Dne dětí v Habartově se i navzdory nepříznivým okolnostem vydařila

Novinky, Aleš Plevka

Oslava Dne dětí je asi největší akcí, kterou komise pro sport a kulturu v Habartově každoročně pořádá. Vyžaduje dlouhodobé plánování a pomoc několika desítek dobrovolníků. Těm letos jejich snahu zkomplikovalo nepříznivé počasí, jehož vinou byl termín konání o měsíc přesunut, a také nenechavé ruce zlodějů.

Foto: Aleš Plevka

Projížďka vozem taženým koňmi a řízeným panem Janurou je každoročním oblíbeným tahákem pro děti

Článek

Přes tyto počáteční problémy se však podařilo připravit bohatý program, který byl však v důsledku posunu termínu a díky tomu, že část připravených her byla dva dni před akcí ukradena, přece jen o něco málo chudší, než v případě, že by byl zachován původní termín.

Díky lepšímu počasí, které v pátek 28. června v Habartově panovalo, si do areálu TJ Baník Habartov našly cestu v průběhu odpoledne a večera stovky lidí. Zábavné odpoledne a podvečer si přišly užít především děti, ale i dospělí si některé aktivity rádi vyzkoušeli na vlastní kůži¨, nebo si přišli jen tak posedět a pojíst a popít s přáteli.

Všechny atrakce byly pro děti tradičně zcela zdarma a jejich nabídka byla pestrá a bohatá. Na ploše travnatého hřiště vyrostlo asi patnáct stanovišť, na kterých děti plnily nejrůznější úkoly, za jejichž absolvování si odnesly sladkou nebo kyselou odměnu.

Pro děti mladší bylo k dispozici nafukovací skákadlo Závodník a pro ty větší pak zařízení aerotrim, které vyzkoušelo, jak stabilní mají adolescenti vnitřnosti. Ustát točení několika kružnic, které zmítaly vprostřed upevněným vaším tělem všemi směry, to chtělo již opravdu silný žaludek. Pro všechny bez rozdílu tu pak byly ještě navíc velmi oblíbené airtrampolíny, které dokázaly vystřelit človíčka i do několikametrové výšky.

Nabídku činností doplňovalo pestrobarevné malování na obličej, tvorba megabublin, projížďky ve voze taženém koňmi či projížďky v historických vojenských vozidlech sokolovského military car clubu.

Kolem šesté hodiny se hlavní část programu uzavřela opékáním buřtů. I ty dostávaly děti zdarma. Následovala několikahodinová pauza, která je za běžných okolností vyplněna Habartovským fesťákem. Tentokráte si museli návštěvníci však vystačit s reprodukovanou hudbou a stánkovým prodejem. Ten nabízel kromě neodmyslitelných klobás a piva i bohatou nabídku cukrovinek, včetně tradičního českého trdelníku, a také nejrůznějších hraček.

Celá oslava dětského svátku byla završena v deset hodin večer. Diváky nejprve naladila a okouzlila svým asi patnáctiminutovým ohnivým vystoupením pětičlenná skupina. Její ohňové eskapády s hořícími koulemi a provazy byly velmi efektní a velice dobře sladěné s působivou muzikou.

Definitivní tečkou zábavného dne se stal tradiční taktéž přibližně čtvrthodinový ohňostroj. Mistři střelného prachu a světelných a zvukových efektů znovu přijeli do Habartova s něčím novým a to, že se jim to zase všechno povedlo, dosvědčoval hlasitý aplaus a pískot, jímž už v průběhu a ještě více po skončení ohňostroje byli mnohasethlavým davem odměněni. 

I když si tedy děti musely na svůj den tentokrát počkat takřka o měsíc déle než jindy, s přispěním snahy všech dobrovolníků i dalších účinkujících se čekání vyplatilo. Navzdory všem nepříznivým momentům se oslava i letos vydařila a naši nejmenší mohli být spokojeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám