Hlavní obsah

Orientační soutěž škodovek měla cíl v Jičíně

Novinky, Vladislav Chalupa

Majitelé historických vozů značky Škoda si v sobotu 8. září dali sraz na vrcholu Zvičiny. Zde také v poledne odstartovala automobilová orientační soutěž s názvem Jičínské eRekce 2012.

Foto: Olča Soukupová

Aleš Hlawatschke, Jiří Měsíček a jejich Škoda 130L

Článek

Ta pomocí šipkových itinerářů dovedla soutěžní posádky přes Les Království, Dvůr Králové nad Labem, Miletín, Hořice, Ostroměř, Konecchlumí, Butoves, Slatiny, Jičíněves, Veliš až do kempu Rumcajs v Jičíně.

Na účastníky soutěže čekalo cestou téměř sedmdesát různě náročných úkolů. Mezi ty jednodušší se dalo zařadit zapisování názvů projížděných obcí, či zjištění jména místního pekaře. Náročnější pak bylo počítání zatáček na Hořickém závodním okruhu, navigace podle pokynů uvedených v Morseově abecedě, testování zručnosti při koulení pneumatiky či jízda v nafukovací kánoi na koupališti v Konecchlumí.

Na start se postavilo celkem 22 posádek a po přibližně šesti hodinách a stech ujetých kilometrech jich bylo v cíli soutěže hodnoceno čtrnáct. Nejlepšího výsledku dosáhli Jiří a Klárka Najmanovi z Poděbrad. Druhé místo obsadili David Márinka a David Nedvídek, třetí skončili Jan Hurdálek s Michalem Bednaříkem. Nejúspěšnější domácí posádka Ivan Lev a Honza Soldán vybojovala velice hezké čtvrté místo.

Jako nejvzdálenější účastník srazu dorazil na Zvičinu Tue Pol Halvorsen z Dánska se svojí Škodou 110L zvanou Šemík. Zasloužené pozornosti si užívali i konecchlumští borci Aleš Hlawatschke a Jiří Měsíček, kteří pojali celou akci především recesisticky, a správně vystrojení předvedli svoji Škodu 130L v úpravě expedičního vozidla.

Jelikož účelem celé akce se bylo především pobavit, dosáhl tak vítězství každý, kdo s úsměvem dorazil do cíle.

Podrobnější informace, včetně navigačního itineráře, soutěžních úkolů a vyhodnocení najdete na webu www.skoda110r.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám