Hlavní obsah

Organizace Lenox zve na 4. ročník Plesu handicapovaných

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. října od 19 hodin se v Kulturním domě v Klatovech uskuteční Ples handicapovaných. Akce se koná na podporu handicapovaných sportovců organizace Lenox - ti se věnují florbalu na elektrických vozících.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Ing. Lukáš Kroupa, předseda organizace LENOX

Článek

Pořadatelem akce je Lenox z. s, spolupořadatelem Městské kulturní středisko Klatovy. V rámci programu se lze těšit na představení volnočasových aktivit handicapovaných i nehandicapovaných.

„Jedná se o 4. ročník plesu, který není jen pro handicapované, ale hlavně od handicapovaných pro všechny, kteří mají zájem se pobavit a poznat, co vše je možné s handicapem vykonávat. To, že jde o 4. ročník značí, že si náš ples již našel své stálé místo v kulturním programu města Klatov. Je to i díky trvalé podpoře vedení města, ale i ze strany všech pracovníků Městského kulturního střediska a Plzeňského kraje.

Zatím to vypadá, že návštěvnost bude podobná jako v minulém roce, kdy do Kulturního domu dorazilo téměř 300 návštěvníků. Vstupenky jsou stále v prodeji buď v předprodeji Městského kulturního střediska či Tabáku Copy centrum na náměstí Míru v Klatovech. Všichni příchozí se mohou těšit na velmi bohatý kulturní program, na kterém se podílí celkem 8 subjektů,” informoval Ing. Lukáš Kroupa, předseda organizace Lenox.

V rámci programu mimo jiné vystoupí: Taneční skupina SKV Praha – skupina ne(handicapovaných) tanečníků, florbalisté týmu SK Indians Plzeň a SKH Meteor Plzeň, Kašpar Klepal, jeden z nejlepších českých žonglérů.

„Nebude chybět ani losovačka a hodnotné ceny či soutěže, které si připravili samotní handicapovaní. O hudební produkci se postará skupina Orion. Už nyní můžeme prozradit, že celý výtěžek z akce půjde na úhradu nákladů spojených s účastí týmu SK Indians Plzeň na turnaji v italském Miláně, který se uskuteční od 2. do 5. listopadu. Půjde o první výjezd do zahraničí v historii našeho klubu,” dodal Lukáš Kroupa.

Ples handicapovaných moderuje Ladislava Blažková, tisková mluvčí Ligy vozíčkářů v Brně. Vstup do prostor KD bude umožněn již od 18 hodin. Cena vstupenky: 150 Kč. Plesový oblek není vyžadován.

Reklama

Výběr článků

Načítám