Hlavní obsah

Opravy chodníků v Židlochovicích: nikdy nekončící práce

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok se v Židlochovicích opraví nebo vybuduje nějaká komunikace, ale stále to nestačí. Zejména po dešti nebo při tání sněhu, ke kterému v posledních dnech dochází, jsou některé chodníky pro rozměrné louže obtížně průchozí.

Foto: Jiří Smutný

Nejstarší židlochovická louže na mostě přes Svratku

Článek

Některé louže už jsou přímo legendární. Kdo chodí denně na autobus po mostě přes Svratku, musí se vždy podívat, jestli něco nejede. Pokud se nepodívá, riskuje nahození špinavou vodou od projíždějícího vozidla. Tato louže má na mostě svoje místo již 23 let, tedy od počátku jeho existence.

Známá jsou i další snížená místa, která se ráda plní vodou. Co do velikosti hraje zřejmě prim louže v Masarykově ulici nedaleko služebny Policie ČR, která začíná na vozovce a při přeplnění se rozlévá i na chodník.

Další „jezera“ lze najít na sídlišti Družba, v Komenského ulici i na dalších místech. Vedení města se snaží věc řešit, ale stále je to nedostatečné a problémy přetrvávají.

„Pro občany je stav komunikací a chodníků ve městě asi nejviditelnější záležitostí,“ přiznává starosta Jan Vitula. „V letošním roce je v rozpočtu na jejich údržbu a rekonstrukci vyčleněno přes milión korun. V položce však nejsou započítány náklady na rozsáhlou rekonstrukci a výstavbu nových chodníků z dotací, a to v plánovaném rozsahu zhruba 6 miliónů.“

Reklama

Výběr článků

Načítám