Hlavní obsah

Opravené letní kino v Karviné otevře velkolepá hudební show

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Karviné mají další důstojné místo, kde se mohou bavit na nejrůznějších kulturních akcích či promítání pod širým nebem. Město totiž přes léto v zámeckém parku opravilo zchátralý areál letního kina. V těchto dnech finišují poslední práce.

Foto: Milan Haluška
Článek

„Amfiteátr s kinem je v kraji poměrně ojedinělou záležitostí. Rozhodli jsme se areál zachovat, ale to znamenalo jej opravit a vylepšit. Je to součást zábavy v zámeckém parku, jednom z nejoblíbenějších míst ve městě. O letní promítací sezónu diváci letos přišli, ale na příští se již mohou těšit,” sdělil primátor města Tomáš Hanzel.

Rekonstrukce amfiteátru si vyžádala opravu fasády, střechy u přilehlé budovy, a to včetně kompletního zázemí pro umělce, vyměnila se také okna, dveře, v promítací kabině je navíc nová vzduchotechnika a od příští sezóny přibude i nová promítací technika, která nabídne digitální projekci obrazu i zvuku. Tím bude moci kino nabídnout nové filmové tituly.

„Upravovali jsme i prostranství. Přibylo místo pod jevištěm, aby mohli návštěvníci při hudebních akcích tančit, pod promítací kabinou má své stanoviště zvukař, přibyla i rampa pro vozíčkáře a podium je o něco vyšší,” sdělila ředitelka Městského domu kultury Olga Humplíková.

Mezi finálními pracemi je zahrnuta i instalace nových sedaček, které firma usazuje v těchto dnech. V areálu jich bude instalováno celkem 2045. Jedná se jednotlivá plastová sedátka, která jsou usazena po třech či čtyřech dle volného prostoru.

Slavnostní otevření přinese zvučná jména

Na velkolepou hudební show se návštěvníci mohou těšit již v sobotu 13. září. Vystoupí operní trio La Gioia, Ondřej Ruml, karvinský Permoník, Peter Nagy s kapelou Indigo a závěr večera bude patřit slovenské kapele Desmod. To vše za symbolickou dvacetikorunu.

Reklama

Výběr článků

Načítám