Hlavní obsah

Oprava silnice č. 425 Nosislav - Židlochovice úspěšně pokračuje

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrbolatá silnice druhé třídy mezi městysem Nosislav a městem Židlochovice se postupně stává minulostí. V současné době probíhá její oprava, přičemž větší část prací již byla provedena. Dopravní značka umístěná těsně za Nosislaví, upozorňující řidiče na 3 kilometry hrbolů, tak již neplatí.

Foto: Jiří Smutný

3 km hrbolů již řidiče nečekají

Článek

Oprava vozovky začala již v březnu tohoto roku a podle původních předpokladů měla být ukončena v červnu. Tento termín byl následně upřesněn, respektive posunut a současně platí jako datum ukončení akce 31. červenec 2017.

Na komunikaci se provádí rekonstrukce krytu vozovky v celkové délce 3,025 kilometru. Práce probíhají za plného provozu, uzavírka je bez objížďky a provoz je řízen kyvadlově. Vynaložené náklady se odhadují na 27 miliónů korun bez DPH.

Pravá polovina vozovky ve směru z Nosislavi na Židlochovice je již hotová. Levá polovina je opravená částečně, na úseku před Židlochovicemi se ještě pracuje. Vozovka zbavená krytu se postupně čistí, opatřuje novým povrchem a válcuje. Dělníkům není co závidět, neboť teploty na slunci se při současném počasí pohybují kolem 40 stupňů.

Pokud bude oprava pokračovat dosavadním tempem, bude termín ukončení prací zřejmě bez problémů splněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám