Hlavní obsah

Opilý trestanec ujížděl policejní hlídce na Jižní spojce

Novinky, Ondřej Kořínek

V sobotu 18. června ujížděl opilý řidič policistům po pražské Jižní spojce. Když byl policisty zadržen, vyšlo najevo, že měl být dávno ve výkonu trestu.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Rušnou odpolední směnu zažili policisté z druhého policejního obvodu, když se rozhodli v Praze na Smíchově zastavit vozidlo Seat. Řidič zastavit nehodlal a začal ujíždět směrem k Jižní spojce. Tam vozidlo Seat policisté během krátké chvíle dostihli a zastavili.

Proč řidič ujížděl, se policisté dozvěděli vzápětí. Z dechu mu byl cítit alkohol a lustrací zjistili, že je osobou hledanou. „V jeho dechu policisté naměřili 2,9 promile alkoholu. Dalším důvodem, proč řidič ujížděl, bylo, že zadržený byl pravomocným rozsudkem odsouzen k trestu odnětí svobody, a měl již dávno být v nápravném zařízení,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté muže předvedli na policejní služebnu, kde s ním zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Poté si ho odvedli pracovníci vězeňské služby k nástupu trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám