Hlavní obsah

Opilec si spletl bójku na Vltavě s topícím se dítětem, zachraňovat ho museli strážníci

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žádné bílé myšky nebo netopýry, rovnou topící se dítě. To se zdálo, že vidí ve Vltavě, opilci, který se vydal je heroicky zachraňovat, aby se vzápětí sám topil. V sobotu odpoledne polonahého muže lovili u Železničního mostu strážníci v hlídkovém člunu.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V sobotu odpoledne přijali strážníci z Poříčního útvaru Městské policie Praha oznámení, že se ve Vltavě u Železničního mostu, nedaleko místního přívozu, topí muž. Hlídka ve služební lodi okamžitě vyrazila.

U improvizované bóje spatřili polonahého muže, hlasitě volajícího o pomoc a zanořujícího  se pod vodu. Strážníci mu hodili záchranné lano a za jeho pomoci se vysíleného muže podařilo vytáhnout na palubu.

„Protože byl podchlazen, hlídka ho zabalila do termo fólie a přivolala na místo záchrannou službu. Muž, ze kterého byl cítit alkohol, strážníkům sdělil, že si spletl improvizovanou bójku s topícím se dítětem, kterému se vydal na pomoc. Své síly ale přecenil a po zjištění, že se nejedná o dítě, ale o bójku, nebyl schopen doplavat zpět na břeh,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Muže si následně převzala záchranná služba a převezla ho do jedné z pražských nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám