Hlavní obsah

Ondřej Perušič a David Schweiner získali stříbrnou medaili v beachvolejbalu v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

České jedničky Ondřej Perušič a David Schweiner dosáhli v rámci čtyřhvězdičkového turnaje světové série FIVB v Ostravě na fantastický výsledek. Obsadili druhé místo a získali stříbrné medaile. Nestačili pouze na současné světové jedničky z Norska Anderse Mola a Christiana Söruma.

Foto: Josef Zajíc

Brazilský boj o vítězství.

Článek

Česká dvojice mužů už od samého začátku turnaje podávala vynikající výkony. Ve skupině dvakrát zvítězili a z prvního místa postoupili do play off. V sobotu vyřadili olympijského vítěze Alisona Cerrutiho s parťákem Álavarem Morais Filhem.

V nedělním dopoledním semifinále zdolali dvojky z Polska Michala Bryla a Grzegorze Fijalka.

Finálové utkání proti reprezentantům Norska bylo zahájeno v neděli 2. června v 17.30 hodin. První set se české dvojici podařil, a tak za bouřlivého povzbuzování zcela zaplněného centrální kurtu pro 3 200 diváků zvítězili 21:17. Ve druhém setu se však norská dvojice představila v nejlepším světle a český pár porazila 21:15. V závěrečném tiebreaku zvítezili opět hráči z Norska a odvezli si z Ostravy nádhernou hlavní cenu a finanční prémii. Bronzovou medaili vybojovali reprezentanti Polska Michal Bryl a Grzegorz Fialek.

Ve finálovém utkání žen se proti sobě postavily dva brazilské páry. Zápas nakonec ovládly páté nasazené Eduarda Santosová a Agatha Bernarczuková, jež zvítězily na krajankami Annou Patricií Silvaovou a Rebeccou Silvanovou 21:16 a 21:17.

Boj o bronzovou příčku vyšel lépe nizozemskému páru Sanne Keizerová, Madelein Meppelinkové, které ve vyrovnaném souboji zvítězily nad Američankami Kerri Walsh Jenningsouvou a Brooke Sweatovou v poměrech 25:23 a 21:17.

V závěru turnaje proběhlo velmi důstojné vyhodnocení a udělení hlavních cen, medailí a peněžitých odměn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám