Hlavní obsah

Olympijský den rozdělil ostravské žáky do dvaceti národních reprezentací

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijský den uspořádali ve středu 27. června pro děti ostravské Základní školy Františka Formana jejich učitelé. Dopoledne bylo věnováno sportu. Na hřišti se skandovalo, povzbuzovalo a obličeje dětí hýřily barvami jednotlivých států.

Foto: Josef Zajíc

Učitelka Dagmar Kovářová dává pokyny sportovcům při zahájení Olympijského dne.

Článek

Učitelé ZŠ Františka Formana v Ostravě - Jih (Dubina) připravili pro své žáky projektový Olympijský den. Organizačně celému dni velela učitelka tělesné výchovy Dagmar Kovářová.

Spolu s kolegyněmi připravila dvanáct netradičních sportovních disciplín, jako byl štafetový běh do kopce, skok daleký, překážková dráha, vázaná, cvrnkání, skládání kostek, střelba na branku florbalovou hokejkou, dřepy, lehy - sedy, hod míčkem do kbelíku a běh na 100 metrů.

Zhruba 485 dětí bylo rozděleno do 20 družstev. Každé družstvo bylo  složeno z žáků prvních až devátých tříd, přičemž právě žáci devátých tříd byli kapitány družstev. Každé družstvo si zvolilo, jaký světový stát bude reprezentovat. Na hřišti školy jsme pak mohli vidět 20 světových vlajek, dresy jednotlivých států a také namalované obličeje podle vlajek těchto států.

I za teplého a slunečného počasí se dětem projektový den líbil. Učitelé školy ho již pořádají od roku 1998.

Výsledky se žáci dozvědí ve čtvrtek 28. června na slavnostním ukončení školního roku. V pátek 29. června dostanou vysvědčení a pak "hajdy" na prázdniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám