Hlavní obsah

Olomoucké házenkářky obsadily třetí místo v play off České ligy

Novinky, Josef Zajíc

Házenkářky DHK Zora Olomouc vydřely ve třetím utkání v boji o třetí místo v play off České ligy s házenkářkami DHC Sokolem Poruba vítězství. Stav utkání je 2:1 a Olomouc si z Ostravy odvezla bronzové medaile.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 29.5.2017 Házena žen. DHK Zora Olomouc : DHC Sokol Poruba 21: 17. Radost z bronzových medailí měla Olomouc.

Článek

V prvním zápase v boji o třetí místo v České lize házené žen prohrály v sobotu 20. května hráčky DHC Sokola Poruba v Olomouci s DHK Zorou Olomouc 26:21 (11:10). 

Odvetný druhý zápas se pak konal v sobotu 27. května v hale v Pusté Polomi, kde naopak hráčky DHK Sokola Poruby zvítězily 20:16 a srovnaly sérii na 1:1. V neděli 28. května v hale SAREZA v Ostravě - Přívoze se čekal tvrdý zápas o bronzové medaile.

Utkání bylo zahájeno v 18.00 hodin. Hráčky Zory Olomouc nastoupily v modrých dresech, Ostravanky v bílých. Odhodlání bylo patrné v očích hráček obou celků a po úvodním hvizdu rozhodčích Přemysla Fukaly a Radka Mohyly to bylo vidět i na hře.

Obě družstva si byla vědoma, že každá chybička se trestá. Prvních deset minut byla hra vyrovnaná. Hráčky Olomouce v 11. minutě vedly o jednu branku 6:5. Potom nastal olomoucký trhák a rázem ve 21. minutě vedla Olomouc již 11:6 a do šaten po první půlce odešly hráčky DHK Zora Olomouc s náskokem čtyř branek. Stav byl 12:8.

Začátek druhé poloviny se hráčkám DHC Sokola Poruba nepodařil. Ve 39. minutě již prohrávaly 8:15 a zdálo se, že je utkání rozhodnuto. Sokolky z Ostravy jsou ale bojovnice a nasadily veškeré páky a do 49. minuty stáhly stav na 13:16.

V závěru hry se usadila na straně odhodlaně a dobře hrajících Ostravanek smůla a přidal se i zmar. Ostravská hráčka se např. při střelbě na branku strefila jen do levé tyčky. Míč se odrazil. Hráčka míč zachytila a tvrdou ranou zasáhla stejné místo olomoucké svatyně.

Vrchol smůly si ostravské hráčky vybraly, když ve dvouminutovém intervalu, kdy hrály přesilovku šest proti čtyřem, branku nedaly. Přesto bojovaly jako lvice o vítězství. V 58. minutě stáhly stav na 17:20.

Poslední dvě minuty hráčky Sokola Poruba dřely. Hráčky DHK Zora Olomouc se chystaly radovat. V 59. minutě daly Ostravačkám další branku a zvítězily ve třetím utkání 21:17 - na utkání 2:1.

Hráčky Ostravy a ostravské publikum smutně, ale korektně přihlíželo vítěznému tanečku olomouckých hráček, trenérů a realizačního týmu. Zástupci České svazu házené dekorovali hráčky DHK Zora Olomouc bronzovými medailemi.

DHK ZORA Olomouc: Trenér Jan Bělka. Skvělá v brance byla Lucie Rašková, Martina Salčáková 4 branky, Mikola Jansový, Tereza Kubáčková, Tereza Fryčáková - 3, Valentina Kapsová, Anna Gebre Selassie, Lucie Severová - 2, Jarmila Trumpešová, Ivana Salšová 1.

DHC Sokol Poruba: Trenér Peter Olšavský. V brance začínala Lenka Roháčková, kterou vystřídala Markéta Doláková. Eva Minarčíková - 4, Michaela Konečná, Silvie Polášková - 3, Barbora Mýlkový, Šárka Marčíková - 2, Alžběta Rechtorisová, Mária Revajová, Alica Kostelná - 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám