Hlavní obsah

Olomoucké centrum asistované reprodukce se výjimečně otevře veřejnosti

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečnou příležitost nahlédnout do centra asistované reprodukce IVF Clinic v Olomouci budou mít všichni zájemci v pátek 23. května od 14.00 do 18.00 hodin. Příchozí se budou moci na cokoliv zeptat a poradit se přímo s odborníky, jak zvýšit své šance na početí.

Foto: Hana Szotkowská

Zaměstnanci IVF Clinic ukážou lidem prostory kliniky a rovněž poradí s léčbou neplodnosti a možnostmi asistované reprodukce

Článek

Zaměstnanci IVF Clinic v rámci dne otevřených dveří ukáží lidem prostory kliniky a rovněž představí aktuální informace týkající se léčby neplodnosti a asistované reprodukce.

Klinika se nachází v nových prostorech na Horním lánu 6 v Olomouci (poblíž Obchodního centra Haná). „Kromě nejmodernější embryologické laboratoře disponujeme například také operačním sálem k ambulantním výkonům jak v lokální, tak v celkové anestezii. Veškeré prostory budou k dispozici k nahlédnutí,“ prozradil vedoucí lékař MUDr. Štěpán Machač Ph.D.

Olomoucká klinika nabízí komplexní diagnostiku a léčbu neplodnosti, včetně mražení spermií a embryí, a dále využití darovaných spermií a vajíček.

„Naše centrum nabízí veškeré moderní metody léčby neplodnosti. Vždy postupujeme od jednodušších metod léčby neplodnosti k metodám složitějším. V současné době jsme schopni pomoci až 95 procentům neplodných párů,“ vysvětlil MUDr. Machač s tím, že IVF Clinic prosazuje především individuální přístup.  

 V České republice má potíže s početím dítěte zhruba 18 procent párů. Podle lékařů je na vině odsouvání početí do pozdějšího věku, ale také špatná kvalita spermatu. Zatímco dříve byl problém s početím ve větším počtu případů na straně ženy, dnes jsou počty u obou pohlaví vyrovnané. Podle doktora Machače se na poklesu kvality spermií podílí více faktorů a nelze přesně definovat, který z nich převládá. 

Reklama

Výběr článků

Načítám