Hlavní obsah

Okresní přebor Táborska v brokové střelbě zdobily výtečné výkony

Novinky, Miroslav Pejčoch

V sobotu 7. května se sešli na střelnici v Olší brokoví střelci z okresu Tábor, aby jako každý rok rozluštili tajenku nového přeborníka pro letošní rok. Akci pořádal Okresní myslivecký spolek v Táboře a střelci soutěžili ve dvou disciplínách a to skeet a trap.

Foto: Miroslav Pejčoch
Článek

Krásné počasí bylo zřejmě pořadateli objednané a tak nic nebránilo fantastickým výkonům protagonistům závodu.

V první disciplíně skeet nejlépe rozbíjel asfaltové terče Tomáš Kučera ze Staré Vožice, který letící terč mezi věžemi pouze pětkrát minul. Na záda mu dýchal další vynikající střelec Pavel Pětivlas z Olší a trojici nejlepších doplnil Josef Čechtický ze Skrýchova-Dudova.

Druhý závod ukázal, že střelecká obec se dělí na dvě skupiny. Ten, komu se daří mezi dvěma věžemi, zpravidla není tak jedinečný při střelbě na terče vylétávající ze země a naopak. Příkladem jsou střelci z trapu, kteří se prostříleli na „bednu“.

Nejlepší byl Josef Děd z Opařan, který z padesáti terčů netrefil pouze tři. Druhý Zdeněk Smetana z Mladé Vožice měl stejný počet zásahů jako třetí Ivan Mynařík z Dražic, ale při stejném počtu zásahů rozhodovala jeho lepší druhá položka.

Za zdárný průběh závodu je nutné poděkovat nejen členům střelecké komise okresního mysliveckého svazu vedené předsedou Milošem Vlachem, ale i myslivcům z Olší a jejich nestorovi sportovního střelectví Jiřímu Pětivlasovi.

Okres Tábor své přeborníky v brokové střelbě již má a tak si můžeme pouze přát, abychom příští rok zase viděli tak dramatický závod jako byl ten letošní.      

Reklama

Výběr článků

Načítám