Hlavní obsah

Okresní myslivecký svaz v Táboře hledal přeborníka v brokové střelbě

Novinky, Miroslav Pejčoch

Okresní přebor Tábora v brokové střelbě se na střelnici v Olší konal v sobotu 5. května. Závodilo se ve dvou disciplínách a to lovecké kolo a trap.

Foto: Miroslav Pejčoch

Střelci v akci při loveckém kole.

Článek

Závod zahájili i ukončili Miloš Vlach, František Hruška a Jiří Pětihlas, kteří ostatní poučili o bezpečnosti střelby a rozlosovali pořadí střelců na střelišti.

Dopoledne bylo ve znamení klání na loveckém kole a celkově zvítězil Pavel Pětivlas z Olší. Druhý byl Zdeněk Smetana z Mladé Vožice a na třetím místě skončil Tomáš Kučera ze Zvěrotic.

Po obědě se střílelo na baterii a opět bylo na co koukat. Zdeněk Smetana ukázal, jakou má fazónu a rozdílem třídy v trapu zvítězil. První a druhé místo ve dvou disciplínách, to je panečku výkon. Josef Děd z Opařan svou střelbou dokázal, že dávno ta tam je nervozita, která ho již několikrát připravila o bednu, a že u něj už nestřílí pouze ruce, ale i hlava. Skončil po výborném výkonu druhý. Nejvíce však překvapil třetím místem Zdeněk Hájíček z Tábora. Pouze o jeden zásah skončil třetí a potvrdil, že trap když mu sedne, tak může myslet na mety nejvyšší.

Okresní přebor měl výbornou i organizační úroveň, což je zásluha myslivců z Olší a obzvláště pak jejich správce střelnice Jiřího Pětivlase. Vše se zdařilo, tak proč se netěšit na ročník příští. 

Reklama

Výběr článků

Načítám