Hlavní obsah

Ojedinělý cyklus komorních koncertů ve Vsetíně nabízí zvýhodněné předplatné

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvýhodněné předplatné Cyklu komorních koncertů pro nadcházející sezónu 2018/2019 připravil pro své návštěvníky Dům kultury Vsetín. Abonmá, které nabídne Czech Ensemble Baroque Quintet, Indiho Stivína & Alici Springs nebo strhující smyčcový Epoque Quartet je v prodeji od pondělí.

Foto: Jan Přerovský

Epoque Quartet slaví 20 let na hudební scéně.

Článek

Koncerty se konají zpravidla v úterky, vždy od 18.30 hodin v Mramorovém sálu Zámku Vsetín, v jejichž úvodu se představují vybraní žáci ZUŠ Vsetín nebo ZUŠ Kostka se svým vystoupením.

V rámci letošního cyklu, který bude zahájen 13. listopadu, posluchačům nabídne španělské Ensalády madrigalové formy od Matea Flechy, splňující všechny parametry zábavného, nápaditého a přitom vysoce artificiálního programu ve stylové interpretaci pětičlenného vokálního Czech Ensemble Baroque Quintet.

Dále ve Vsetíně přivítají Indiho, jednoho z nejnadějnějších kontrabasistů mladé generace ze slavného muzikantského rodu Stivínů, který získává významná ocenění v soutěžích po celé Evropě. V Mramorovém sále vsetínského zámku vystoupí za klavírního doprovodu své matky, zpěvačky a hudebnice Alice Springs.

Pomyslnou hudební třešinkou bude vystoupení strhujícího smyčcového Epoque Quartetu. Tento špičkový multižánrový soubor existuje rovných 20 let. Během této doby si získal pevné místo na české a evropské hudební scéně. Čtyři vynikající sólisté na smyčcové nástroje předvádí mimořádné hudební kreace v netradičních aranžmá mísící se s prvky jazzu, rocku a funky.

Zvýhodněné předplatné celého cyklu lze zakoupit za 550 Kč, a to od 24. září do 12. listopadu 2018 on-line nebo na pokladně kina Vatra. Na první dva koncerty platí pro děti do 10 let vstup zdarma, senioři a žáci ZUŠ zaplatí za první dva koncerty poloviční vstupné (90 Kč). Podmínky a vstupné u třetího koncertu se budou lišit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám