Hlavní obsah

Ojedinělý betlém ze dřeva a kovového odpadu ve Starém Městě

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Betlémy se v adventním čase objevují na řadě míst v celém regionu. Naprosto ojedinělým je betlém s figurami v životní velikosti zhotovenými ze dřeva a kovového odpadu. Ten bude k vidění denně od 1. prosince až do 3. února příštího roku v KOVOZOO ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

Foto: Martina Juřenová

Betlém v KOVOZOO

Článek

KOVOZOO ve Starém Městě již několik let udivuje své návštěvníky jedinečnou kolekcí zvířat zhotovených z netradičního materiálu - především z kovového odpadu. Je jich více než 250.

V tomto roce v adventním čase přichází s novinkou - betlémskou scénu, tvořenou na ploše 60 metrů čtverečních dvaceti postavami v životní velikosti. Ze dřeva je zhotoveno osm lidských postav a anděl.

Jedenáct figur zvířat, například velbloud, osel, vůl, ovečky, pes a další, patří mezi "tradiční" chovance KOVOZOO -  tedy jsou vyrobeny z kovových dílů. Vše je pečlivě zpracováno do nejmenších detailů, přestože sochy mají úctyhodné rozměry i hmotnost kolem 500 kg.  

Betlém je umístěn v kryté hale, která v předvánočním čase poslouží také k jiným akcím, například zde 16. prosince od 14 hodin proběhne koncert špičkového slovenského gospelového souboru Gospel Family SK. 

Jako většina zoologických zahrad, je i KOVOZOO otevřena denně, včetně svátků. Je nutno dodat, že tato netradiční turistická atraktivita patří z pohledu návštěvnosti mezi TOP 10 nejvíce oblíbených turistických cílů Zlínského kraje a mimo jiné vyniká i širokým rozsahem vzdělávacích programů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám