Hlavní obsah

Ohlédnutí za vánoční výstavou Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové

Novinky, Helena Podubníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O minulém víkendu bylo možné zhlédnout školní Adventní a vánoční výstavu v Jiráskových sadech v Hradci Králové. Byl to báječný víkend s velkou návštěvností, všichni odcházeli plni dojmů a vánoční inspirace.

Foto: Helena Podubníčková

Bylo co k vidění...

Článek

Žáci školy pod vedením učitelů zaujali svou originalitou nejen na adventní a vánoční téma. Do realizace výstavy bylo promítnuto propojení obou uměleckořemeslných studijních programů branding designu a brandingu floristiky včetně využití zážitků a poznatků z exkurzí a praxí studentů, nebo aktuálních společenských událostí jako je například třicáté výročí Sametové revoluce. Žáci dokázali představit i duchovní význam adventu a Vánoc s jim vlastní svěží nadsázkou.

V přípravě výstavy se vzájemně propojily všechny vzdělávací předměty, včetně všeobecně vzdělávajících. Žáci i učitelé spolupracovali na svých expozicích, nové trendy metod výuky a využití moderních technologií je pro školu standardem od jejího vzniku. Vždyť nevychováváme pro školu, ale pro život.

Ještě před odpolední vernisáží obdivovaly výstavu celé třídy dětí s učitelkami ze základních škol či školek. Pro vysílání Českého rozhlasu poskytla učitelka školy Lenka Hloušková rozhovor. Na slavnostní zahájení dorazili rodiče, prarodiče, kamarádi žáků školy a ostatní veřejnost. Úvodních slov se mimo jiné ujali 1. náměstkyně primátora Hradce Králové Monika Štayrová, náměstci primátora Věra Pourová a Jiří Bláha, ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové Jiří Kánský a zástupkyně Nemocnice České Budějovice Jana Příhodová.

Mezi významné návštěvníky výstavy patří i Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu, který školu navštívil již poněkolikáté.

Všem, kdo se podíleli na výstavě školy, patří obrovské poděkování. Každým rokem je výstava krásnější, je zde k vidění maximální propojení školní výuky s praxí a reálným životem. Budování dobrého jména školy je pro management zásadní záležitost. Obdivuhodné je zapojení všech učitelů, žáků a zaměstnanců.

Již nyní se můžete těšit na Jarní a velikonoční výstavu školy, která proběhne 3. až 5. dubna 2020. Pokud si budete chtít prohlédnout celou školu, přijďte se podívat na dny otevřených dveří o sobotách 15. února, 28. března, 25. dubna nebo 16. května 2020. Také přijměte pozvánku na školní Akademii studentských prací ve dnech 12. až 14. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám