Hlavní obsah

Oheň zničil prodejnu i byt nad ní. Hrozilo, že zasáhne i část objektu s hořlavinami

Novinky, Leona Roháčková

Škodu za minimálně 1,5 miliónu korun způsobil v neděli ráno požár specializované prodejny v Dyji na Znojemsku. Příčina vzniku požáru je v šetření. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS JMK
Článek

Hasiči vyjeli k nahlášenému požáru pět minut před třetí hodinou ranní. "Tou dobou byl již samostatně stojící objekt na okraji obce plně zasažen požárem. Zjistili jsme, že jde o dvoupodlažní budovu ve tvaru písmene „L“, která sloužila jako prodejna vysokotlakých čistících zařízení a zahradnického sortimentu," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Oheň řádil v přízemí, kde zničil prodejnu a servis, poškodil rovněž bytovou jednotku v prvním patře. "Celou situaci komplikoval fakt, že by se ničivé plameny mohly rozšířit na druhé křídlo budovy, kde byly uskladněny hořlaviny," podotkl Mikoška..

Hasiči museli používat dýchací přístroje a z nastavovacích žebříků strhávat podhledy v interiéru, kudy se požár dál šířil. Cisterny dopravovaly vodu kyvadlově od nedalekého hydrantu u benzínové pumpy. Požár byl zlikvidován po šesté hodině ráno.

Požářiště následně zkoumal vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje a policisté, příčina vzniku zatím nebyla určena.

Reklama

Výběr článků

Načítám