Hlavní obsah

Od září bude ve Zlíně v provozu nová mateřská škola

Novinky, Petra Svěráková

Borůvkový kopec. Takto vesele se bude nová zlínská mateřská škola jmenovat - své dveře otevře 1. září. Zkušební prázdninový provoz ale bude probíhat po celý měsíc srpen.

Foto: archiv Svah Zlín

Ve Zlíně bude nová školka s prvky Montessori pedagogiky.

Článek

Zápis do nové školky se uskuteční ve dnech 16. až 30. června od 8.00 do 17.00 hodin. Mateřská škola bude sportovně zaměřená s prvky Montessori pedagogiky.

„Mateřská škola je vybudována v krásném prostředí rozlehlé louky a lesa, který skýtá dětem spoustu podnětů pro jejich přirozený vývoj a získávání znalostí a dovedností podle metody Marie Montessori. Pomoz mi, abych to dokázal je hlavním mottem její metody, která respektuje jedinečnou osobnost dítěte a vyžaduje učitele na takové úrovni, aby byl schopen působit jako průvodce dítěte na jeho cestě objevování světa, zcela dítě respektoval a nepůsobil pouze jako mentor s příkazy a zákazy. Jen mu byl schopen poskytnout bohaté prostředí a být velkým kamarádem,“ vysvětlila ředitelka školky Ivana Krajčová.

Děti se budou učit také anglicky a podle požadavků rodičů i další jazyky.

„Provozovatelem školky je Svah Zlín a školka bude otevřená v době od 7.00 do 17.00 hodin,“ uvedl provozovatel a ředitel Areálu J. Šperky ve Zlíně Michal Cepek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám