Hlavní obsah

Od úterý platí na Zlínsku bezpečnostní opatření kvůli Barum Czech Rally

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divácky hojně navštěvovaná Barum Czech Rally Zlín začíná ve Zlíně v pátek 24. srpna. Už od úterý 21. srpna začínají platit bezpečnostní opatření, které naplánovalo Krajské ředitelství policie Zlínského kraje a podle policejního mluvčího Petra Jaroše potrvá až do ukončení akce.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Desítky policistů budou od dnešního dne v podstatě nepřetržitě dohlížet nejen na veřejný pořádek, ale i na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Opatření se aktivně zúčastní jak dopravní policisté, tak i policisté služby pořádkové, cizinecké či kriminalisté.

„K dispozici budeme mít stejně jako v minulých letech vrtulník Letecké služby Policie ČR, který využijeme zejména k monitoringu a koordinaci aktuální dopravní situace či k odhalování závažných dopravních přestupků a podobně,“ informoval Petr Jaroš.

Oficiální začátek tohoto motoristického svátku je až v pátek, ale již dnes a v následujících dnech se dopravní policisté zaměří na dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích. Kontrolovat budou především dodržování maximální povolené rychlosti, neboť z dlouholetých zkušeností je známo, že právě s tím mají problém nejen někteří ze závodníků, ale především běžní řidiči, kteří podlehnou atmosféře závodů.

„Stejně jako každý rok upozorňujeme jak návštěvníky, tak i ostatní občany na dopravní komplikace a množství uzavírek, které s předmětnou soutěží souvisí. Zároveň na všechny apelujeme, aby za každých okolností respektovali pokyny policistů či pořadatelů. Na místě je i varování před zloději, a to nejen kapesními, ale především těmi, kteří se zaměřují na vloupání do zaparkovaných automobilů,“ zdůraznil Petr Jaroš.

Aktuální informace o dopravní situaci, dopravních uzavírkách či objízdných trasách budou policisté veřejnosti sdělovat prostřednictvím speciální telefonní linky 974 666 555, která bude v provozu od čtvrtka do neděle 26. srpna a obsluhovat ji budou policisté operačního střediska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám