Hlavní obsah

Od soboty do pondělí nepojedou Nádražní ulicí v Ostravě tramvaje

Novinky, Josef Zajíc

V rámci pokračující druhé etapy rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě se budou měnit strany jednokolejné tramvajové trati v úseku mezi ulicemi Stodolní a ulicí 28. října.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.6.2016. Změna stran jednokolejné tramvajové tratě. Současný stav u Elektry.

Článek

Změna se uskuteční v době od soboty 4. června od 5:00 hodin do pondělí 6. června do 23:55 hodin. V souvislosti s tím dojde ke změně tras tramvajových linek 1, 2, 4, 6, 8, 9, 11, 12 a 18.

Po dobu výluky budou spoje uvedených linek ve směru Plynárny, Hlavní nádraží a Hlučínská odkloněny ze zastávky Karolina na konečnou zastávku Výstaviště.

Na linkách číslo 2, 9, a 11 budou některé spoje zrušeny. V pondělí nebudou dodrženy odjezdy bezbariérových spojů na linkách 1, 2, 8 a 11. Náhradní autobusová doprava bude jezdit mezi zastávkami Karolina - Křižíkova - Hlavní nádraží.

Řidiči kromě již platných dopravních omezení nově od 4. června do 24. července neprojedou ani ulicí 28. října ve směru od ulic Pivovarské (od divadla Antonína Dvořáka) a Na Karolině směrem na Porubu. Budou muset využívat objízdnou trasu po ulicích Žofinská, Na Karolině, K Trojhalí, Porážková, Švabinského, Poděbradova a zpět na 28. října ve směru na Porubu.

Velká prázdninová výluka

Další velmi významnou změnu pro uživatele městské hromadné dopravy v Ostravě přinesou prázdninové měsíce. Z důvodu výstavby nového, moderního, odhlučněného a bezpečnějšího kolejiště bude na rekonstruované části Nádražní ulice na 34 dnů v řešeném úseku zcela zastavena tramvajová doprava.

Tramvajová výluka potrvá od 25 července do 27. srpna. Bude se týkat linek 1, 2, 4, 6, 8, 9, 11, 12 a 18. Ty zastoupí náhradní autobusová doprava, která bude jezdit  po rovnoběžné ulici Poděbradově s nástupními místy ve směru na Přívoz u sídla Dopravního podniku, ve směru Karolina u Dolu Jindřich. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám