Hlavní obsah

Ochutnejte slovácká vína z pohodlí domova

Novinky, Veronika Friedlová

Jaro je na Slovácku spojené mimo jiné také s četnými košty a výstavami vín. Doba je neúprosná a vzhledem k situaci ve světě jsou ty letošní značně ohroženy. Přesto i v těchto dnech některé z nich probíhají. Jak? Online.

Foto: Vinařství Medek

Degustační sada až k vám domů.

Článek

Na ochranná nařízení nedoplatili jen obchodníci a restauratéři. Karanténa zavřela i vinné sklípky. Ve slováckém Vinařství Medek nelenili a přišli na způsob, jak i při současné situaci degustace realizovat.

Spouští totiž řízené Degustace z gauče. Stačí přes web pořídit degustační sadu a připojit se k on-line přenosu. Zajímá vás, jaké by to asi bylo, na jeden večer uniknout starostem a nechat se unést lahodnou chutí svěžích vín? To zjistíte díky živým přenosům z vinného sklepa.

Jak to ale probíhá prakticky? Stačí navštívit web www.vinarstvimedek.cz a vybrat si jednu z degustačních sad. Tu vám posléze doručí přepravní služba. Vy se pak v daný den a čas pohodlně usadíte u sebe doma, připojíte se k internetu a prostřednictvím monitoru svého počítače se octnete ve vinném sklípku. K jednotlivým vzorkům vína si vyslechnete vše, co byste o tom, co pijete, měli vědět. Dozvíte se například, jaká jídla se k vínu hodí.

První degustace se uskutečnila v pátek 20. března, druhá proběhla o týden později a v pátek 3. dubna ve 20 hodin proběhne již třetí živý přenos ze sklepa. Řízená degustace bude pro tentokrát zaměřena na červená vína. Po odvysílání bude možné shlédnout celou degustaci kdykoli později ze záznamu, včetně odpovědí na otázky publika.

První dva přenosy již zhlédlo 3000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám