Hlavní obsah

Ochutnávku dobrovolnických aktivit a úspěchů v Moravském krasu chystají v Adamově

Novinky, Eva Pavelová

Aktivity a úspěchy stovek dobrovolníků se v únoru představí v adamovském Městském kulturním středisku. Připraveno je tu povídání o kouzlu dobrovolnické práce, kosení chráněných luk, boji s invazivními rostlinami a obnově památkově chráněné budovy Švýcárna v srdci Moravského krasu.

Foto: Eva Pavelová

Švýcárna - i díky dobrovolníkům v novém kabátě

Článek

Již téměř 10 let je koordinátorem dobrovolnické práce v Josefovském údolí ve střední části Moravského krasu Ing. Robert Kubáň, předseda Základního článku Hnutí Brontosaurus Modrý kámen. Ten připravil pro Městské kulturní středisko v Adamově podvečerní povídání o významu dobrovolnické práce a nezištné pomoci pro přírodu a památky v Josefově, který je součástí města Adamov.

Návštěvníci se seznámí s pravidelnou každoroční činností dobrovolníků v údolí, jako je údržba chráněných luk v údolí a monitoring šíření invazivních druhů rostlin. Uvidí také, jak velká je zásluha dobrovolníků na tom, že památkově chráněná budova Švýcárny je dnes jednou z nejlépe opravených historicky cenných budov v kraji.

Pro zájemce o dobrovolnickou pomoc poskytne beseda řadu praktických tipů, nápadů a rad, jak být dobrovolníkem. Protože každý dobrovolník je tak trochu kouzelník a kdo by nechtěl alespoň občas tak trochu čarovat.

Akce se uskuteční 3. března od 18:30 hodin v prostorách Městského kulturního střediska v Adamově.

Díky projektu Švýcárna přírodě a lidem podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů je beseda pro všechny účastníky zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám