Hlavní obsah

Ocenění Hospodářské komory ČR zamířilo do Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová
Aktualizováno

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky získala Čestné uznání za vysokou úroveň praktické přípravy a její dva studenti jsou nejlepšími absolventy mezi obráběči kovů

Foto: Jana Melicharová

Ocenění studenti s učitelem Marianem Kubalou ze SŠ - PVC z Dobrušky s ministryní M. Novákovou

Článek

V soboru 13. října se v konferenčním sále Aqua Palace v Praze sešli představitelé Hospodářské komory ČR vedené Vladimírem Dlouhým s nejlepšími absolventy středních škol, kteří u závěrečných a maturitních zkoušek konaných v uplynulém školním roce dosáhli nadprůměrných výsledků a které na toto ocenění nenavrhuje škola, ale odborník z praxe pověřený Hospodářskou komorou ČR. Hostem tohoto slavnostního dopoledne byla i ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková.  

Ze Střední školy – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky toto ocenění získali dva absolventi oboru Obráběč kovů, kteří u závěrečné zkoušky prospěli s vyznamenáním, praktickou zkoušku zvládli na výbornou a po celou dobu studia neměli z odborného výcviku známku horší než chvalitebnou. Jedním z nich byl Tomáš Breitr, který už v současné době pracuje (Škoda Auto Kvasiny), druhým pak Jan Blažek, který pokračuje ve studiu v maturitním oboru mechanik seřizovač a který po celou dobu studia měl z odborného výcviku výbornou.

„O ocenění jsem se dozvěděl z dopisu, který mi přišel domů do schránky a který poslali z Hospodářské komory ČR. Vůbec jsem to nečekal, ale potěšilo mě to. Je to takové ocenění toho, co mě baví a co chci v budoucnu dělat. Máme totiž doma malou rodinnou firmu, kterou vede táta a kde jsem mu už od svých dvanácti let pomáhal. Táta mě také nejvíc naučil, i když často byl tím nejpřísnějším učitelem. Hodně mě také naučili ve škole, a to hlavně pan mistr Zahradník a pan mistr Jarkovský,” svěřil se spokojený a hrdý Jan Blažek.

Společně se svými studenty do Prahy vyrazil i vedoucí učitel odborného výcviku Marian Kubala, který pro svoji školu a pro „své mistry“ odborného výcviku převzal z rukou ministryně Novákové Čestné uznání za vysokou úroveň praktické přípravy ve školním roce 2017/2018.

„Jsem moc rád, že jsme toto ocenění získali a že jsme se neztratili mezi tolika školami patřícími pod ministerstvo průmyslu a obchodu a pod Hospodářskou komoru. Vždyť jsme se v tom krásném prostředí konferenčního sálu Aqua Palace sešli všechny obory najednou, tedy zástupci technických oborů, gastro oborů a služeb. Zážitkem také byl pohled do plného sálu, když jsme stáli na jevišti společně se svými studenty a celý sál nám tleskal. A když víte, že vám toto ocenění už nikdo nevezme,“ doplnil Kubala.

Reklama

Výběr článků

Načítám