Hlavní obsah

Obrazem: Hasiči zasahují u policejního vozidla, které sjelo do Vltavy

Novinky, Ondřej Kořínek

Přinášíme fotografie ze zásahu hasičů při nehodě služebního vozidla ochranné služby Policie ČR. To v sobotu 16. července sjelo do Vltavy.

Foto: HZS Praha - Roman Půta

Potápěč vytahuje z vody zraněného policistu.

Článek

Policejní audi se o víkendu střetlo se škodovkou na Hlávkově mostě v Praze. Náraz vymrštil vozidlo na betonové zábradlí, které prorazilo a sjelo do Vltavy. Záchranářům trvalo asi půl hodiny než zraněného policistu dostali ven z vraku převráceného na střechu. Policista na následky zranění v pondělí zemřel. Novinky o tom informovaly.

Okolnosti zásahu popisuje tisková mluvčí hasičů Pavlína Adamcová: "Na vodu byl spuštěn raftový člun, zajištěný z mostu lany. Přijela také hasičská loď Florian. Proud ve Vltavě ztěžoval zásah potápěčů, a proto jsme požádali o snížení vodní hladiny. I přes nulovou viditelnost ve vodě a velký průtok Vltavy potápěč našel v 18.09 osobní automobil a osobu z něj vyprostil. Muže předal kolegům na člunu a ti zahájili resuscitaci. Na břehu pak v resuscitaci pokračovala zdravotnická záchranná služba a následně byl muž převezen do nemocnice."

Reklama

Výběr článků

Načítám