Hlavní obsah

Obce s Němčicemi v názvu už deset let pořádají společnou olympiádu

Novinky, Milan Dvořák

Již 10. rokem pořádají samostatné obce České republiky, které mají v názvu "Němčice", společně tzv. Němčickou olympiádu. Letos probíhá v kolébce svého vzniku - v Němčicích u Litomyšle.

Foto: Milan Dvořák
Článek

Na počátku byl záměr vytvořit novou tradici, poznávat se, společně se pobavit, změřit síly a uvolnit se. A je až neuvěřitelné, že i v dnešní době, zaměřené především na ekonomické ukazatele a osobní individualismus, tato myšlenka přetrvala.

Po 10 letech se vrací Němčická olympiáda na místo svého vzniku, to je do Němčic u Litomyšle. Olympiády se koná každé dva roky a účastní se ji obce s názvem Němčice z celé ČR. 

Letos se zástupci těchto obcí utkají v mnoha sportovních i recesistických disciplínách v sobotu 22. června. Zázemím pro to jim bude také velký sportovní areál, obsahující mimo travnaté hřiště na fotbal i hřiště víceúčelové, tenisové, volejbalové, basketbalové, na nohejbal, antukové atd.

A protože se účastnici přijedou bavit i s rodinami, využijí zde i dětské koutky a hřiště, doskočiště a další atrakce.

Nový němčický sportovní areál otevřený v roce 2012 přišel zhruba na 11 miliónů Kč a obec jej budovala převážně svépomocí 10 let. Samozřejmostí je zde také moderní zázemí pro sportovce i diváky, klubovna a mnoho dalšího. V souladu s moderními požadavky je také vytápění zdejších prostor bioplynem.

Při návštěvě sportovního areálu lze snadno uvěřit slovům starosty Němčic Josefa Racka. Ten stál při jeho zrodu i dokončení a říká, že za realizací je spousta potu a sil. Potenciál využití areálu je obrovský, a proto jsou do Němčic zváni všichni příznivci sportu a zábavy nejen v den konání Němčické olympiády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám