Hlavní obsah

Občanské sdružení InGarden zve na akci Maminko, co uděláš, když spadnu?

Novinky, Barbora Horešovská

Občanské sdružení InGarden zve ve čtvrtek 17. října na pražské dětské hřišti Nad Primaskou. K vidění tu budou na ukázky praktického poskytnutí první pomoci při úrazech dětí. Právě dětská hřiště vedou statistiku úrazů.

Foto: Barbora Horešovská

motiv akce

Článek

Připravena budou zastávková místa u konkrétních herních prvků na dětském hřišti s ukázkami první pomoci v reálných situacích. Jde především o praktické ukázky - na dětských modelech si zájemci budou moci vyzkoušet i resuscitaci.

Na figurantech nebo sami na sobě budou všichni trénovat obvazové techniky a postupy při pádu z dětských prolézaček, horolezecké stěny apod. Samy děti a jejich doprovod si mohou na sobě vyzkoušet, jaké to je, když se něco stane. 

Modelové situace dodají odvahu a zároveň jistotu při řešení reálného úrazu. Jedná se o konkrétní pády z herních prvků, jako jsou kolotoče, houpačky, klouzačky a při míčových hrách… Jsou to situace, se kterými se můžeme setkat všude.

Účastníci se také dovědí, jak správně zavolat na tísňovou linku 155. To vše od zkušených záchranářů a lektorů první pomoci, kteří na výuku první pomoci mají certifikaci a mají s ní zkušenosti. Děti si s sebou mohou vzít své panenky, medvídky. I těm se může stát úraz a je potřeba umět "zachraňovat". 

Za finanční podpory Prahy 10 a mediálních partnerů se na účastníky těší InGarden, občanské sdružení, které za tři roky své činnosti uskutečňuje kulturní a vzdělávací projekty.

Mezi kulturní patří i zastupování Pavla Kantorka (kreslíř), proto pořádá sdružení v Praze ale i dalších městech ČR pravidelné výstavy kresleného humoru. Mezi vzdělávací programy patří mimo jiné zdravotnické kurzy pro odbornou i laickou veřejnost.

Projekt Maminko, co uděláš, když spadnu? vznikl právě na základě dlouholeté praxe v těchto kurzech a snaze poukázat na nezbytnost umění zasáhnout při ohrožení zdraví a života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám