Hlavní obsah

O víkendu na zámku Stránov řádil lední medvěd

Novinky, Veronika Vynikalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu mohli návštěvníci zámku Stránov zažít na vlastní kůži setkání s ledním medvědem a doslova letem světem se proběhnout po všech kontinentech na cestě kolem světa s Willy Foggem.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Zámek Stránov v Jizerním Vtelně u Mladé Boleslavi přenesl o víkendu malé i velké návštěvníky na výpravnou cestu kolem světa. Především pro děti byl velkým lákadlem lední medvěd Nanuk, který jim ochotně pomáhal plnit soutěžní úkoly, mazlil se s nimi, ale také je dokázal s hurónským řevem prohnat po celém eskymáckém iglú.

Děti si mohly vyzkoušet život za polárním kruhem, australský lovec krokodýlů připravil klokaní závody, domorodé afričanky Kongo a Bongo vyráběly s dětmi zvířátka, u moudrých egypťanů se stavěly pyramidy. vzácní hosté Tutanchamon s Kleopatrou představili dětem mumii dovezenou až od řeky Nil.

Největší světadíl Asie byl zastoupen nejlidnatějším státem světa a návštěvníci se rázem dostali na skok do Číny k Lulu a Malu. Kočovní beduíni, příslušníci arabských nomádských kmenů z pouště, učili děti, jak správně nakrmit velblouda když venku řádí pouštní bouře. Z Ameriky jste mohli vidět kovboje z Divokého západu, zevlujícího Mexičana jménem Pedro Sanchez Gonzales un hombre de tequilla y tabasco y jalapeňos, nebo legendárního indiánského náčelníka, který děti učil, jak odehnat střelbou z luku vykuleného kondora.

Průvodcem akce byl dětmi oblíbený seriálový hrdina a anglický gentleman Willy Fogg, který spolu se svým přítelem Barnabášem během dne postupně navštívil všechny světadíly.

Další akci chystá zámek Stránov na sobotu 18. července, těšit se můžete na Pohádková dobrodružství s kamarády Asterixe a Obelixe.

Reklama

Výběr článků

Načítám