Hlavní obsah

O Velikonocích na Křivoklátě návštěvníky přivítá knížecí rodina i kejklíři

Novinky, Petra Kulhánková

Během velikonočních svátků si nenechte ujít návštěvu hradu Křivoklátu. Přivítá vás knížecí rodina, stánky řemeslníků na nádvoří, středověká hudba i kejklíř. Výlet si můžete o Velikonoční neděli zpestřit i jízdou mimořádným historickým vlakem.

Foto: Petra Dolanská

Velikonoce na Křivoklátě si užijí děti i dospělí

Článek

Přeneste se s námi do období zhruba před 150 lety a zažijte atmosféru příjezdu knížecí rodiny na hrad. Na nádvoří je vítají obyvatelé z okolí, kramáři nabízejí své zboží, hrad je provoněn velikonočními pochoutkami a všude se rozléhají dobové hity v podání flašinetáře.

Takovou atmosféru vám nabídne právě velikonoční Křivoklát. Na dolním hradním nádvoří se setkáte i s oblíbeným artistou a žonglérem Vojtou Vrtkem, hudební skupinou Krless, nebo známými pohádkami v podání Komediantů na káře.

Kromě výše uvedeného programu bude možné o Bílé sobotě, která Velikonocům těsně předchází, od 15 hodin vyslechnout koncert pěveckého souboru SUDOP v hradní kapli.

Zato v neděli 31. března nás kulturní program zavede i do Královského sálu hradu, kde je připraveno velikonoční hudební rozjímání.

Čerstvě upletené pomlázky, velikonoční dekorace, dárky, ručně vyráběné svíčky, výrobky z kůže, šperky nebo výrobky kováře či perníkáře a pochutiny všeho druhu, to vše budete moci nakoupit na řemeslnickém jarmarku na dolním nádvoří. 

V čase Velikonočním se bude ve vyzdobené hradní kapli konat i mše svatá. Ta proběhne v pondělí od 10 hodin.

V sobotu a neděli můžete na Křivoklát vyrazit i parním vlakem taženým lokomotivou Šlechtična. Vlak vyjíždí vždy v 9.12 ze stanice Praha-Braník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám