Hlavní obsah

O vánoční trhy v Židlochovicích byl značný zájem

Novinky, Jiří Smutný

V sobotu 17. prosince se na náměstí Míru v Židlochovicích konaly tradiční vánoční trhy. Připravil je jako obvykle Sbor dobrovolných hasičů města Židlochovice.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Prodejní stánky zaplnily celé náměstí od radnice až po křižovatku s hlavní průjezdní silnicí. Předložená nabídka zboží byla velmi pestrá a zájem návštěvníků domácích i přespolních odpovídal předvánočnímu shonu.

Z oblečení bylo možné zakoupit ponožky různých vzorů, barev i materiálů, stejně jako čepice, šály, svetry, trička, bundy, kabáty nebo napodobeniny dresů slavných fotbalistů. Z dalších textilií to byly ručníky, osušky, záclony, povlečení nebo polštáře.

Nechyběla venkovní a domácí obuv, vánoční vazby, masopustní masky, nafukovací balonky, keramické kachle, kožené kabely a kabelky, prstýnky, náušnice, řetízky a další šperky.

Z potravin byly v nabídce jitrnice, jelita, tlačenka, salámy, klobásy, různé druhy sýrů, sušené ovoce, ořechy, cibule, česnek a nejrůznější druhy koření. A kdo se v mrazivém počasí potřeboval zahřát, mohl si dát svařené víno.

Reklama

Výběr článků

Načítám