Hlavní obsah

O příměstské tábory je velký zájem

• Aktualizováno
Novinky, Eva Jenčíková

V Domě dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí se druhý prázdninový týden rozběhly tábory sluníčkové a příměstské. Obsazené jsou většinou už v lednu, takže kdo má zájem o příští rok, měl by myslet na léto už o Vánocích.

Foto: Eva Jenčíková

Tanečníci si užižli i dalšího táborového programu.

Článek

Ve druhém prázdninovém týdnu se v DDM soustředili tanečníci. Na společném letním táboře Rosegirls a Pom Pom Dance si užili spoustu tance, zábavy a her. Podívali se do pohádkového lesa, kam dětem Batman poslal Sněhurku, Červenou Karkulku, děda Vševěda, loupežníka Obehraje a děti u nich plnily soutěžní úkoly na zručnost, logiku, rychlost a přesnost. Užili si koupání, vyrazili na celodenní výlet do soukromého Zooparku Stěžery, tančili s Just Dance, rozhýbali boky a ramena. Děti vymýšlely vlastní choreografie a uskutečnila se i módní přehlídka.

Další týden, tedy v termínu od 17. do 21. 7. se uskutečnil klasický příměstský tábor pro nejmenší na téma Ferda mravenec. Děti přicházely ráno a odpoledne odcházely domů. Děti se prostřednictvím her měly možnost seznámit s životem mravenců v mraveništi a také dalších hmyzích kamarádů Ferdy. Mezi táborové aktivity patřily výlety do přírody, k potoku, na louku, do lesa, při nichž děti mohly poznat skutečné hmyzí kamarády. Týden utekl velmi rychle a byl báječný.

Čtvrtý červencový týden, v termínu od 23. do 28. 7., patřil sluníčkovému táboru se Čtyřlístkem. O zážitcích vyprávěla jedna z praktikantek, Lucie Forejtková: „Celým táborem nás prováděli samotní členové Čtyřlístku, Myšpulín, Fifinka, Pinďa a Bobík.  Ačkoliv se nám počasí moc nevydařilo, užili jsme si s nimi spoustu legrace. Se Čtyřlístkem jsme si zahráli spoustu her. S Myšpulínem jsme provedli spoustu pokusů, s Pinďou a Bobíkem jsme si zasportovali, vyjeli si na kolech do lesa nebo na celodenní výlet k rybníku Výskyt a s Fifinkou jsme dokonce vařili a vyráběli. Za to, jak jsme jim hezky pomáhali a hráli si s nimi, nám celý tábor dávali indicie, díky nimž jsme se poslední den vydali do parku, kde pro nás schovali poklad. Úspěšně jsme ho našli, Čtyřlístek se s námi rozloučil a vrátil se zpět domů, do Třeskoprsk.“

Na přelomu července a srpna se objevil v Domě dětí a mládeže kouzelný portál, kterým se děti na táboře Královská cesta dokázaly přesunout do středověku. O táboře napsala Rozárka Logajová: „Je to super tábor, až na to, že bylo velké vedro, bylo mi takové vedro, že jsem se málem roztekla. Nejvíc se mi líbily vodní hry a soutěže. Hodnotím vedoucí jako super vedoucí, nudný vedoucí není nikdo z vás.“ Šimon Zaňka zase napsal: „Nejvíc se mi na táboře líbilo, když jsme hráli vodní hry a byli na Potštejně. Taky se mi líbil rytířský turnaj a pletení náramků.“ A ještě stručně od Alenky Janečkové: „Seznamování bylo dobré. Vodní hry byly bláznivé. Výlet do Potštejna byl krásný. Ve čtvrtek jsme hráli divadlo pro krále.“

Děkujeme všem hlavním vedoucím, vedoucím i praktikantům za jejich aktivitu, energii, a především za čas, který dětem věnovali. Spokojenost dětí je důkazem jejich dobré práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám