Hlavní obsah

O pomoc při pátrání po ztracené družce policii požádal celostátně hledaný muž

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kuriózní případ řešili v neděli kolem půlnoci pražští policisté. V městské části Klánovice přijali oznámení od muže, že pohřešuje svou osmadvacetiletou přítelkyni. Ta se již delší dobu nevrátila domů, kde má na starost své šestnáctidenní dítě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté v tu chvíli ještě netušili, na co vše narazí. Víc než desítka strážců zákona okamžitě začala po pohřešované ženě pátrat. Po přibližně půl hodině ji nalezli. Žena seděla v jednom z restauračních zařízení v Újezdu nad Lesy - při orientační dechové zkoušce jí policisté naměřili více než 3,3 promile alkoholu v dechu.

Další perlou bylo, že otec dítěte a zároveň oznamovatel pohřešované ženy je celostátně hledanou osobou. Na muže byl vydán předchozí souhlas se zadržením, a to Okresním státním zastupitelstvím v Kolíně, jelikož je podezřelý z trestného činu zanedbání povinné výživy.

"Policisté opilou matku převezli na policejní služebnu a otce zadrželi. Okamžitě informovali pracovníky z úřadu městské části, tzv. orgán sociálně-právní ochrany dětí, a ti si dítě převzali. O dalším osudu šestnáctidenního dítěte teď budou rozhodovat příslušné orgány," sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám