Hlavní obsah

O Ostravské muzejní noci zůstane večer otevřeno 33 muzeí a památek

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 11. června opět zůstanou i po setmění otevřena nejrůznější muzea, galerie a další kulturní organizace v Ostravě. Již po osmé se uskuteční mezinárodní festival Ostravská muzejní noc.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská muzejní noc 2016: Ilustrační foto: Ostravská muzejní noc 2012:

Článek

Pro občany se 11. června 2016 od 17,00 hodin do půlnoci představí 33 státních, neziskových a soukromých organizací, které se zapojují do kulturního života města i Moravskoslezského kraje.

Do účasti v Ostravské muzejní noci se v roce 2016 zapojí tři noví účastníci. Národní památkový ústav připraví výstavy, přednášky o architektuře a stavebně historickém průzkumu NPÚ i komentované prohlídky budovou.

Cirkus trochu jinak se zapojí do OMN 2016 sobotním programem festivalu Cirkulum, který návštěvníci uvidí v Ostravě - Porubě. Festival nabídne pouliční umění, během něhož vystoupí cirkusoví artisté z celého světa. Pro děti i dospělé připraví také vytvarné dílny a interaktivní Fun park.

Ostravské muzejní noci 2016 se zúčastní hudební škola Pop Academy. Její nejtalentovanější zpěvačky diváky, svými pěveckými hlasy, provedou celou plejádou hudebních žánrů.

Na některé akce se návštěvníci musí přihlásit do rezervačního systému, který byl spuštěn 6. června. Některých prohlídkových akci se z bezpečnostních důvodů může zúčastnit maximálně 25 - 30 lidí. Rezervační systém spolu s podrobnými informacemi lze najít zde.

Na všechny akce do 33 institucí se návštěvníci budou moci přepravit jako již tradičně místní hromadnou dopravou. Dopravní podnik Ostrava připravil čtyři autobusové linky A, B, C, D. Všechny budou mít začátek a konec na zastávce tramvají Výstaviště poblíž Divadla Antonína Dvořáka a výstaviště Černá louka.

Odjezdy jednotlivých spojů budou vyjíždět každou 5., 25., a 45., minutu. Na zastávce Výstaviště bude možný přestup mezi jednotlivými linkami tak, aby cestující mohli navštívit zúčastněné instituce. První výjezdy linek budou od 16,05 hodin.

Linka A:  Výstaviště - Krajský úřad - Svinov mosty, horní zastávka - Dílny DP Ostrava - areál dílen DPO a zpět.

Linka B: Výstaviště - Vítkovice vysoké pece (DOV- Dolní oblast Vítkovice) - Nadraží střed - Výstaviště a azpět.

Linka C: Výstaviště - Most Miloše Sýkory - Husův sad - Konzervatoř - Most Pionýrů - Michálkovice  a zpět.

Linka D: Výstaviště - Důl Jindřich - Muglinovská - Náměstí Svatopluka Čecha - Landek Park a zpět.

Doprava na všech " muzejních " linkách  je bezplatná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám