Hlavní obsah

O historii s historikem na zámku Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

V letošním roce zavádí zámek Loučeň jako novinku provádění zámkem s odborníkem na historii, vystudovaným historikem, každou středu a sobotu bez omezení. Výklad poskytne vystudovaný historik, kastelán a manager zámku Loučen Jiří Senohrábek.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Jiří Senohrábek, vystudovaný historik na UK, filosofická fakulta - obor historie, který již několik let pracuje jako kastelán na zámku Loučeň, nabízí každou středu a sobotu od 13,30 hod. v červnu, červenci a srpnu kastelánské prohlídky. Kromě odborných znalostí z vysoké školy a ze studijního pobytu na universitě  v Německu, s praxí na zámku Loučeň je připraven poskytnout odborníkům kompletní informace týkající se zámku, nejen o jeho výstavbě a renovacích, ale i co do rozsahu všech majitelů, sbírek včetně všech povídek a pověstí, které se k němu vážou. Prohlídky byly dosud určeny zahraničním klientům zámku.

Zatímco je běžným standardem prohlídek na zámku Loučeň průvodce v historickém kostýmu - kníže, kněžna, nebo komorník Jejich Jasností a je i patrně emocionálně silnějším zážitkem, prohlídka s kastelánem je jako bonbónek pro menšinového návštěvníka, který vítá informačně nabitější prohlídku, při níž může navíc nahlédnout do zákulisí běžného chodu zámku. Kastelánská prohlídka má navíc tu výhodu, že v případě zájmu návštěvníků není omezena na 60 minut, což je standardní délka běžné prohlídky. Za oba typy prohlídek zaplatí návštěvník shodné vstupné.

Za svoji práci na zámku získal již řadu ocenění, mezi nimi např. cenu  "Nejlepší turistická nabídka 2009 region Okolí Prahy", cena "Park roku 2008", cenu "Tourpropag Písek 2008" za „Za široké spektrum marketingových aktivit“ , cenu "Tourpropag Písek 2008" za  „Nejlepší podnikatelská tiskovina“ aj.

Procházka určitě zaujme nejen odbornou veřejnost, ale i všechny návštěvníky, kteří o historii již projevili zájem či se chtějí nechat informovat v plném a odborném rozsahu. Prohlídka s kastelánem umožní všem návštěvníkům pohled do té části zákulisí zámku podle zájmu, příběhy bývalých obyvatel zámku, luxus, kdy nebudeme striktně počítat čas - prohlídka je dle zájmu návštěvníků nad 60 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám