Hlavní obsah

O dění ve městě informuje občany Bílovce mobilní rozhlas

Novinky, Lenka Gulašiová

Bezmála dvě stě občanů Bílovce projevilo v průběhu dvou měsíců zájem o novou službu v podobě mobilního rozhlasu. A přibývají další. Investice ve výši 102 tisíc korun se vyplatila.

Foto: Jiří Velký

K informovanosti občanů Bílovce přispívá mobilní rozhlas.

Článek

„Mobilní rozhlas považuji za důležitý informační kanál, který občanům zprostředkovává informace o životě ve městě a zefektivňuje jejich komunikaci s vedením města,“ konstatuje starosta Bílovce Pavel Mrva a dodává, že město má v dané chvíli licenci na dva roky.

„Občan, který se rozhodne mobilní rozhlas využívat, si sám vybere témata, o kterých chce být informován. Patří k nim nejen informace o kulturních, společenských a sportovních akcích a projektech pro děti, dospělé i seniory, ale rovněž dopravní informace, zprávy z radnice, krizové výzvy i detaily o odstávkách a poruchách a další,“ upřesnil Pavel Mrva s tím, že jde o cílené informace.

„Občané díky tomu nejsou hromadně zahlcováni zprávami, jež automaticky běží na všechny adresy, ale dostávají jen ty, o které mají skutečně zájem. A podstatné je pro nás také to, že mobilní rozhlas umožňuje i zpětnou vazbu směrem od občanů k vedení města. Součástí infokanálu je aplikace ZmapujTo, jejímž prostřednictvím mohou občané upozorňovat na různé nešvary ve městě, například na rozbité lavičky, černé skládky, kouřící komíny a podobně. A my pak můžeme tyto problémy co nejrychleji a nejefektivněji řešit," konstatuje.

Služby mobilního rozhlasu využívalo k závěru května 185 občanů, svoje telefonní číslo vyplnilo 180 občanů, e-mailovou adresu nahlásilo149 občanů a mobilní aplikaci si stáhlo 91 uživatelů.

„Největší zájem lidé projevili o krizové a dopravní informace a o kulturní a společenské akce ve městě,” doplnil Jiří Velký, referent odboru kultury a sportu, do jehož správy služba mobilního rozhlasu spadá. „Zaregistrovat se do systému a získávat tak zdarma SMS zprávy, e-maily či zprávy do aplikací je jednoduché. Stačí vyplnit online registrační formulář na adrese bilovec.mobilnirozhlas.cz, nebo vyplnit registrační formulář, který je možné vyzvednout v podatelně městského úřadu, městské knihovně nebo v informačním centru,” uvedl a upozornil, že mobilní aplikace je jednoduše ke stažení zdarma v chytrých telefonech přes Google Play (Android) a App Store (iOS).

Reklama

Výběr článků

Načítám