Hlavní obsah

O adopci zblízka aneb Jak vypadá konkurz na rodiče

Novinky, Rostislav Kadlec

Poslední březnovou středu měli zájemci o nevšední filmový zážitek možnost shlédnout film režisérky Alice Nellis Adopce – konkurz na rodiče, který byl promítán v prostorách kavárny teplického Zahradního domu.

Foto: Archiv CPNRP Litoměřice

Diváci po skončení filmu diskutují o osvojení dětí

Článek

Během výjimečného filmu byl divák ponořen do procesu osvojení dítěte od rozhodnutí rodičů pro osvojení až do přijetí dítěte novou rodinou. Promítání se uskutečnilo v rámci projektu pomoci osvojitelským (adoptivním) rodinám, kterého se ujalo litoměřické Centrum pro náhradní rodinnou péči.

„Promítání takto ryze tematického filmu je skvělým důvodem k setkávání rodin, párů i jednotlivců, což je naším hlavním cílem. Naše vize je taková, že v každém regionu nabídneme možnost se zúčastnit obdobného filmového odpoledne či večera. Po skončení filmu následuje diskuze a prostor k odpovědím na možné všetečné otázky týkající se osvojení. Jelikož jsem sama osvojitelka, velice dobře si uvědomuji, že mít možnost probrat své starosti s někým, kdo má obdobnou zkušenost, je skutečně důležité," představila podrobnosti koordinátorka programů pro osvojitele Charlotta Kočí.

Při akcích pořádaných Centrem organizátoři vytvářejí pro rodiče i jejich děti skutečně příznivé prostředí. Za tím účelem bývá také zajišťováno hlídání dětí, aby rodiče měli jistotu, že je o jejich ratolesti dobře postaráno. Výjimkou jsou samozřejmě večerní hodiny.  

Tuto nadstandardní službu zmínila ředitelka Centra Margita Šantavá: „Je to model, který jsme přejali z našich ostatních akcí. Jestliže potřebujete s rodiči v klidu pracovat, je hlídání ratolestí jedním ze základních prvků úspěchu. Doufáme, že se nám podaří oslovovat stále větší množství osvojitelských rodin, a tím získáme možnost jim nabízet podporu a pomoc."

O tom, v jakém regionu proběhne další setkání, promítání filmu nebo další akce pořádané Centrem, mohou zájemci získat informace na webových stránkách – www.cpnrp.cz nebo na facebooku Centra pro náhradní rodinnou péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám