Hlavní obsah

Nymburský půlmaraton a čtvrtmaraton překonal rekord v počtu závodníků

Novinky, Diana Váňová

Nymburské hradby se už popáté staly zázemím pro rekordních 552 závodníků Nymburského půlmaratonu a čtvrtky.

Foto: Diana Váňová

Nymburský půlmaraton a čtvrtmaraton 2017

Článek

Tentokrát byl termín posunut již na neděli 23. dubna, tak aby nekolidoval s čarodějnickými akcemi v závěru měsíce. Běžci se mohli na závod registrovat v průběhu celého roku, přesto se našli i někteří, kteří se přišli přihlásit až ráno před startem závodu, protože nechtěli riskovat v rozmarném dubnovém počasí.

Ten, kdo se přihlásil online před 14. dubnem, mohl dokonce čestně nosit na hrudi startovní číslo se svým jménem. Novinkou tohoto ročníku byly elektronické čipy vlepené do startovního čísla, které jsou pro závodníky o mnoho pohodlnější, než byly čipy přidělávané páskou na nohu.

Závod odstartoval přesně v 10:00 hodin a rozpohyboval tak dav lidí, který se táhl podél přístavu až k soudu. Ten, kdo se rozhodl pro desetikilometrový závod, běžel podél pravého břehu Labe až k mostu nymburského obchvatu, kde musel vyběhnout 60 schodů a přeběhnout řeku, kde se dále vydal ke Chvalovicím, kde na něj čekala první občerstvovačka s nápoji, ovocem a čokoládou. Pak se závodníci vrátili opět ke břehu a přes Kovanice, Rému a Ostrov se dostali k přechodu přes elektrárnu, kde na ně čekalo dalších třicet schodů. Pak se už jen proběhlo čestné a pro diváky oblíbené kolečko po Špičce a mohlo se běžet do cíle.

Nejrychlejším závodníkem na desítce byl Petr Harnoš z Kolína s časem 0:36:22, nejlepší ženou byla Dana Jiřičná s časem 0:44:23.

Půlmaratonci si dali dvojitou dávku polabské cyklostezky i schodů a byla jim přidána otočka za mostem směrem na Polabec. Králem Nymburského půlmaratonu se stal Viktor Podškuba s časem 1:20:29, za ženy si pro zlatý pohár přišla Hana Hanzlová, která 21,1 km zvládla za 1:32:29.

Občerstvení měli závodníci bohaté, v cíli dostávali za odměnu jogurty, koblihy a vodu. V průběhu závodu se o tempo postarali bubeníci doprovázení tanečnicemi a pro diváky byla připravená velká LED obrazovka s přímým video přenosem z trati.

Kdo nechce propásnout ten další, tak si do diáře zapíše termín 22. dubna 2018. Organizátoři chystají na další ročník mnoho novinek. Proto sledujte webové stránky www.nymburskypulmaraton.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám