Hlavní obsah

Nový styl tréninku rozvíjí celkovou fyzickou zdatnost

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 25. srpna se ve sportovním areálu v Ústí nad Orlicí sešli členové skupiny funkčního tréninku Valhalla gym, aby si nejen užili příjemného letního víkendu, ale také si vzájemně prověřili svoji kondici.

Foto: Stanislava Dvořáková

Setkání členů skupiny funkčního tréninku Valhalla gym na sportovním stadionu v Ústí nad Orlicí.

Článek

Noční teploty již nabývají zimního charakteru, denní hodiny jsou však stále příjemným prostředím pro provozování sportu v přírodě.

Této možnosti využila skupina funkčního tréninku Valhalla gym k celodennímu kempinku naplněného sportem, rychlostí, obratností, silovými prvky a hlavně dobrou zábavou.

V Ústí nad Orlicí lze navštěvovat pravidelně cvičební hodiny pod vedením manželů Juklových v tělocvičně hotelu UNO, které představují nový styl tréninku, který rozvíjí celkovou zdatnost na rozdíl od posiloven, které jsou zaměřeny na konkrétní svalové skupiny. Valhalla gym mimo získání tělesné síly, rozvíjí také obratnost a rychlost. Program je určen pro všechny věkové skupiny, kdy každý může cvičit s jinou zátěží a intenzitou. Po půlroce dochází k zhodnocení získané kondice, a to v letní a zimní soutěži.

V letošním roce se sešlo 32 cvičenců, kdy společně ve dvojicích s vedením Venduly a Dušana Juklových a trenérek ve funkci rozhodčích absolvovali pět sad stanovených úkolů z řady základních cviků - dřepy, kliky, shyby, výskoky, skoky přes švihadlo, plavání, běh a vzpírání.

Ranní rozcvičku po 8. hodině navodilo v bazénu aquaparku plavání na 500 metrů, stejně dlouhý běh v písku s medicimbalem o váze 10 kg pro muže a 6 kg pro ženy a do časového limitu 18 minut přeskoky přes švihadlo dvojšvihem. K příjemnému začátku dne se přidalo ráno s 18° C a vodou o teplotě 22° C.

Druhý úkol v počtu zdvihů činky střídavě s partnerem po dobu 9 minut probíhal na asfaltové ploše stadionu. Následující odpočinkový piknik na trávníku stadionu s poledním občerstvením byl přípravou na odpolední program.

Další úkol s vůní léta zajistily balíky srolované slámy jako gymnastické nářadí určené k přelézání s ukončením kliků na zemi. Poté následoval 400 metrů dlouhý běh se zátěží 65 kg s možností libovolného rozdělení mezi partnery dokončený během bez zátěže zpět k balíkům slámy. Zde musela dvojice zvládnout jejich přetlačení na vzdálené stanoviště a celý úkol ukončit shyby na hrazdě na workoutovém hřišti.

Poslední úkol vycházel ze silových cviků ukončených angličáky a společnými kliky s podáním ruky.

Závěr proběhl v přátelské atmosféře společného setkání s vyhodnocením a předáním diplomů a cen.

Vítězství na prvních třech místech si odvezly dvojice do Brna, a to v pořadí Marťa a Marta - Martina Vyhňáková a Martin Oral před dvojicí Denisa a Kuba - Denisa Provazníková a Jakub Lysoň a Radim a Danča - Daniela Maleňáková a Radim Fousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám