Hlavní obsah

Nový ředitel Městské policie Ostrava se ujímá funkce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty 17. srpna nastupuje do funkce ředitele Městské policie Ostrava po Zdeňku Harazimovi Miroslav Plaček. Zdeněk Harazim ve funkci ředitele MPO působil deset let.

Foto: Zdroj: Magistrát města Ostravy

Nový ředitel Městské policie Ostrava Miroslav Plaček.

Článek

Miroslav Plaček nastoupil do Městské policie Ostrava v únoru 1994 na pracoviště v Hrušově. Postupem času prošel všemi pracovními pozicemi v městské policii, včetně vedoucích funkcí v přímém výkonu služby. Doposud byl vedoucím oblasti Moravská Ostrava a Přívoz. Vystudoval Vysokou školu Báňskou v Ostravě se zaměřením na ekonomii. Miroslavu Plačkovi je padesát let, je ženatý a má dvě děti.

„Děkujeme panu Harazimovi jménem města Ostravy za dlouholetou a úspěšnou profesionální práci a později v čele Městské policie Ostrava. Stejně tak přejeme jeho nástupci Miroslavu Plačkovi úspěšnou a pokud možno klidnou kariéru,” řekl náměstek primátora Martin Štěpánek.

Ostravská městská policie vznikla jako jedna z prvních v České republice v roce 1992. V dubnu téhož roku složilo slib prvních 80 strážníků. V současné době je aktuálně  v MPO 626 strážníků. Městská policie Ostrava je druhou nejpočetnější městskou policii v České republice.

Městská policie Ostrava má k dispozici operativní oddíl, jehož součástí je hlídková služba, pořádková služba, oddíl kynologie a hipologie. Dále úsek prevence a propagace a středisko vzdělávání a volnočasových aktivit, které zajišťuje průběžné vzdělávání a přípravu čekatelů na budoucí povolání strážníka nejenom v Moravskoslezském kraji, ale i v Olomouckém a Zlínském kraji.

Přehled ředitelů Městské policie Ostrava:

Karel Kos: březen 1992 až září  1993

Jiří Čaputa: září 1993 až květen 1995

Jan Hulva: květen 1995 až březen 2008

Jiří Veselý: červenec 2008 až říjen 2008

Zděněk Harazim: listopad 2008 až srpen 2019

Miroslav Plaček: srpen 2019

Změnu na postu ředitele Městské policie Ostrava schválili v červnu ostravští zastupitelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám