Hlavní obsah

Nový Gayman je ze Zlatých Hor

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým nositelem titulu Gayman se stal Matěj Nebúrka ze Zlatých Hor. Vyhrál v soutěži gay komunity, v níž se hodnotí mužská krása a sympatie. Porotu složenou z přibližně 20 členů zaujal především svou přirozeností a volnou disciplínou.

Foto: Marian Kajzer

Gayman 2018

Článek

V sobotu 27. října se v Ostravském clubu Fabric konal již 17. ročník národní soutěže Gayman. Letos se finále zúčastnilo šest mužů.

Vítězem se stal Matěj Nebúrka ze Zlatých Hor. Ten také získal tituly Gayman Internetu a Charity.

Na druhém místě skončil Lukáš Krajčo z Prahy a třetí příčku společně s titulem Gayman Sympatie obsadil Adam Dominik Wolf z Benátek Nad Jizerou.

Čtyři disciplíny

Finalisté prošli čtyřmi disciplínami. První disciplínou byla přehlídka pracovních oděvů. Druhou byla přehlídka spodního prádla. Po přestávce následovaly „otázky” a volná disciplína. V té nejvíce zazářil celkový vítěz Matěj Nebúrka, ač mu na paty šlapal druhý Lukáš Krajčo, který namíchal porotě drinky. Matěj Nebúrka předvedl živě veleúspěšné černé divadlo ze sociálních sítí, které pojal do gay parodie. 

Cenu za celoživotní přínos LGBT komunitě „Duhový Anděl 2018” si odnesla travesti umělkyně Nadja Mini. Ta letošní finále také moderovala spolu s Vlastou Vébrem.

Gayman Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man ČR, což byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 až 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České Republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla a je označována za jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly v minulosti obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav „gay hrdosti”.

Soutěž začíná křtem, následuje casting a po té několikadenní soustředění finalistů. Celý ročník končí samotným gala finále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám