Hlavní obsah

Nový festival Týden kultury na Valašsku přiveze Jaroslava Duška, La Putyku i Rychlé šípy

Novinky, Martina Žáčková

Ve Velkých Karlovicích vzniká nová tradice. Závěr srpna tu milovníkům divadla a hudby zpestří nový festival Týden kultury na Valašsku.

Foto: archiv Slováckého divadla Uherské Hradiště

Týden kultury na Valašsku bude hostit mimo jiné populární představení Rychlé šípy v podání Slováckého divadla, která má za sebou již přes 400 repríz

Článek

Festival se uskuteční od 22. do 28. srpna v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, které bude speciálně pro tuto příležitost dočasně postaveno na louce pod Spa hotelem Lanterna vedle dětského parku Razulák v údolí Léskové.

„Loni jsme na konci léta uspořádali v cirkusovém šapitó dvě představení Jaroslava Duška a příznivé ohlasy návštěvníků nás inspirovaly k tomu, věnovat kulturním zážitkům více dnů ke zpříjemnění konce prázdnin,” vysvětluje ředitel pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Návštěvníci se mohou opět těšit na Duškovy Čtyři dohody a Pátou dohodu a vedle toho také třeba na populární Rychlé šípy Slováckého divadla nebo cirk La Putyka. Poslední den festivalu bude věnován dětem, které mohou v šapitó sledovat představení inspirované filmem legendárního režiséra Karla Zemana Cesta do pravěku.

Výtěžek z festivalu bude věnován na dobročinné účely.

Resort Valachy pravidelně organizuje také akce pro děti a je pořadatelem seriálu závodů VALACHY TOUR nebo Karlovského gastrofestivalu, který se loni počtem 40 tisíc hostů stal nejnavštěvovanějším v republice.

Program týdne kultury na Valašsku:

Pondělí 22. 8. - La Putyka - Airground 

Úterý 23. 8. - Komici s.r.o. (M. Knor, R. Nedvěd, T. Matonoha)

Středa 24. 8. - Hana a Petr Ulrychovi + Javory Beat 

Čtvrtek 25. 8. - Jaroslav Dušek - Čtyři dohody  

Pátek 26. 8 - Jaroslav Dušek - Pátá dohoda

Sobota 27. 8. - Slovácké divadlo Uherské Hradiště - Rychlé šípy 

Neděle 28. 8. - Městské divadlo Zlín - Cesta do pravěku

Reklama

Výběr článků

Načítám