Hlavní obsah

Novou linku na oblepování hran nábytku si v Krouně vyžádal růst exportu do Německa

Novinky, Martin Němec

Novou linku na oblepování hran kancelářského nábytku montují v těchto dnech ve společnosti Mias OC v Krouně na Chrudimsku.

Foto: Martin Němec

V Krouně na Chrudimsku v těchto dnech montují letošní největší investici - stroj na oblepování hran nábytku.

Článek

Investici za 5,5 miliónů korun si vyžádal kontrakt na dodávky nábytku pro německý řetěz prodejen REWE. Dvouletý kontrakt má hodnotu 30 miliónů korun. Firma pro letošní rok počítá s několikanásobným růstem exportu. Loni jen do Německa vyvezla nábytek za 12 miliónů korun.

Společnost Mias OC tak přistoupila k větším investicím poprvé od roku 2010, kdy ji čeští manažeři koupí zachránili před úpadkem z nadnárodního koncernu Samas.

„Podařilo se nám firmu stabilizovat a nyní se zaměřujeme především na exportní aktivity a udržení pozice na tuzemském trhu. Nadějná jednání vedeme také v Rusku a na Ukrajině. Mezi stabilizovaný exportní trh řadíme i Slovensko, kde má náš nábytek dlouhodobě dobrý zvuk i pravidelné odběratele,“ upřesnil jednatel společnosti Aleš Sokolík.

Na českém trhu Mias OC ročně realizuje několik stovek zakázek. V loňském roce patřila k významným zákazníkům například Komerční banka.

Společnost Mias OC loni opět navýšila počet zaměstnanců na celkových 56.

Reklama

Výběr článků

Načítám