Hlavní obsah

Novoroční provětrání ve skalách v Tisé

Novinky, Vratislav Konečný

Po bouřlivé silvestrovské noci je nejlepší si provětrat organismus, i když to hlava ani tělo zrovna neberou. Jít sportovat je pro mnohé sebevražda, ale procházka udělá divy. Nabízíme vám malý výlet do skalního města v Tisé nedaleko Ústí nad Labem.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Ticho léčí

Pro bolavou hlavu s tradičními údery kovaříků na leb najdete ticha ve skalách víc než dost. Po dunění petard a bouřlivém provolávání slávy roku 2011 vám to tu bude připadat jako v bílém snu. Při cestě mezi skalami s bizarními tvary, mezi nádherně zasněženými stromy, odbouráte posléze i zbytkový alkohol.

Dá se to jet i na běžkách, ale procházka je hezčí, nemusíte se dívat na stopu před sebe, ale prohlédnete si, co příroda vytvořila kolem vás. A není toho málo, v létě se sem budete chtít vrátit, abyste si mohli vylézt i na okraje skalní plošiny, která se tyčí téměř sedmdesát metrů nad obcí Tisá. Je odtud nádherný výhled a také se můžete pomotat ve skalním bludišti.

Kdo bude koukat obzvlášť pečlivě, zahlédne překrásný ledopád na jedné z posledních větších skal, než se sejde k Turistické chatě. Tady se můžete zase „dorazit“, pokud jste si nenesli nějakou placatici poslední záchrany s sebou. V chatě je velmi útulno, s rychlou a příjemnou obsluhou. A vy máte za sebou první turistický počin v roce 2011.  

Nedaleko je i nádherná kamenná rozhledna na Děčínském Sněžníku, tu také stojí za to navštívit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám