Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj v Ostravě nabídl skvělou barevnou show

Novinky, Josef Zajíc

Jako již tradičně v posledních sedmi letech se jediný novoroční ohňostroj v Ostravě konal v Hrabůvce na rondelu na křižovatce ulic Dr. Martínka a ulice Horní. Slavnostní ohňostroj zahájil 1. ledna 2013 v 18 hodin starosta Městského obvodu Ostrava-Jih Karel Sibinský.

Foto: Josef Zajíc

Novoroční ohňostroj v Ostravě- Hrabůvce. 1.1.2013

Článek

Uprostřed rondelu v Ostravě-Hrabůvce na křižovatce ulic Dr. Martínka a ulice Horní byla 1. ledna 2013 od 17.45 hodin zastavena doprava, protože v 18 hodin zahájil slavnostní novoroční ohňostroj starosta Městského obvodu Ostrava-Jih Karel Sibinský. Občanům popřál dobrého zdraví a co nejšťastnější prožití roku 2013.

Poté se spustila ohňová, barevná show doprovázená mixem pěti hudebních žánrů - mimo jiné zazněly skladby od Slade, AC/DC, Garyho Glittera a dalších. Ohňostroj trval dvacet minut a byl sledován diváky z Ostravy a blízkého okolí. Jestliže v roce 2012 ohňostroj sledovalo asi 14 000 lidí, letos při prvním kroku do nového roku 2013 to bylo daleko víc.

Po ukončení ohňostroje přítomné publikum bouřlivě zatleskalo a lidé odcházeli nadmíru spokojeni. Řidiči své vozy ukázněně a trpělivě posouvali metr po metru ze svých parkovacích míst a pěší se chovali ukázněně a dávali si navzájem přednost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám