Hlavní obsah

Noví ostravští strážníci složili slib

Novinky, Josef Zajíc

V pondělí 16. července ve 14 hodin složili noví strážníci Městské policie Ostrava slib do rukou primátora.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.7.2018 Slib strážníku na Magistrátu města Ostravy

Článek

Po příchodu primátora města Ostravy Tomáše Macury přečetl ředitel Městské policie Ostrava (MPO) Zdeněk Harazim text slibu strážníků, kteří jednohlasně odpověděli: "Tak slibujeme!"

Ředitel MPO postupně představil jedenáct strážníků, z nichž čtyři byly ženy. Slibem všichni zúčastnění završili tříměsíční kurz, během kterého si osvojili právní normy pro výkon zodpovědného povolání, prošli výcvikem ve střelbě, sebeobraně a absolvovali taktickou přípravu.

Primátor Tomáš Macura slibujícím pogratuloval a poděkoval jim k úspěšnému završení kurzu. Konstatoval, že Městská policie Ostrava patří k nejlepším obecním policiím v České republice. Slibující strážníky povzbudil a potvrdil, že statutární město Ostrava bude nadále tvořit co nejlepší podmínky pro práci MPO, a to především v terénu.

„S těmi, kteří dnes složili slib, jsme spokojeni. Je nutné konstatovat, že do kurzu nastoupilo 22 zájemců a dnes zde stálo pouze jedenáct. Nejčastěji právě frekventanti odcházejí v průběhu kurzu. Pravděpodobně nezvládají učení, náročné zákony, psychologické testy. Pro mnohé jsou náročné fyzické testy. K 1. záři chystáme další kurz. Již nyní je vybráno 14 čekatelů a předpokládáme, že jich do zahájení kurzu přibude dalších osm. K dnešnímu dni máme ještě 72 volných míst,” vysvětlil ředitel Městské policie Ostrava Zdeněk Harazim. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám