Hlavní obsah

Nové stanoviště záchranné služby ve Stříbře slibuje lepší podmínky

Novinky, Alena Lochmannová

Už na podzim letošního roku se záchranáři ve Stříbře dočkají nového výjezdového stanoviště. Současná budova, v níž výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje sídlí, je nevyhovující.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Zleva starosta Stříbra Lukeš, ředitel ZZS PK Hrdlička, poslanec Votava, radní Stárková, místostarosta Stříbra.

Článek

Plzeňský kraj se proto ve spolupráci s městem Stříbro dohodl na výstavbě nového výjezdového stanoviště záchranářů.

Na slavnostním poklepu základního kamene budovy se v pondělí 2. května sešli zástupci města i záchranářů, nechyběl poslanec Václav Votava a členka Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

„Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje patří k nejlepším v celé republice. Je třeba proto podporovat její další rozvoj. Společnost právě práci záchranářů ocenit ve většině nedokáže, proto si zaslouží podporu ve své práci. A nové stanoviště jim dává další možnosti zlepšení a komfortu,” uvedl poslanec Václav Votava při zahájení slavnostní akce.

„Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje zaznamenala v poslední době velký pokrok. Kraj investoval především do vybavení, snažíme se ale zlepšit také prostředí pracovníků záchranné služby. A právě nové stanoviště jim přináší příjemnou změnu, a to jednak v lokalitě a také ve větším pohodlí. Původní budova byla nevyhovující a její rekonstrukce by byla nákladná. Proto jsme se rozhodli pro variantu výstavby nového stanoviště,” uvedla radní Milena Stárková.

Plzeňský kraj investuje do stavby nového výjezdového stanoviště zhruba 9 miliónů korun, město Stříbro se pak podílí na výstavbě budovy, kde bude také lékařská pohotovost, částkou 1,5 miliónu korun. Uvedení do provozu se očekává na přelomu září - října letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám