Hlavní obsah

Nové prostory ORL ambulancí ve zlínské nemocnici již slouží veřejnosti

Novinky, Dana Lipovská

Plánovaná rekonstrukce ORL ambulancí v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně byla ukončena. Pacienti i zdravotníci nyní ocení nové, moderní a především větší prostory.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Nevyhovující, nekomfortní a stísněné prostředí pro pacienty i zdravotnický personál – tak by se daly stručně popsat staré prostory ORL ambulancí a čekárny v budově LDN ve zlínské nemocnici. Po několikaměsíční rekonstrukci za 11 miliónů korun všichni oceňují nejen nové moderní prostředí.

„Je to velký posun k lepšímu. Každá ambulance má svoji čekárnu, takže máme možnost třídit a oddělit infekční od neinfekčních pacientů, vznikla také nová místnost pro sklad materiálu a sterilizátor – dříve musely sestry pro nástroje a materiál odcházet mimo ambulanci,” uvedl primář ORL MUDr. Martin Světlík a dodal, že jednotlivé ambulance jsou celkově prostornější, tím pádem volnější pro rozmístění jednotlivých přístrojů. „Ještě nás čeká obnova a doplnění přístrojového vybavení tak, aby obě ambulance byly zcela plnohodnotné.”

Pacienti ocení také zlepšení celkového komfortu při čekání na vyšetření i při vyšetření samotném a rovněž zrekonstruované sociální zařízení ve vstupní hale budovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám