Hlavní obsah

Nové muzeum čarodějnic pohlídá Golem

Novinky, Václav Vlasák

Ve středu 30. dubna uvítal dům Slunce v Kadani po roce opět návštěvníky. Otevřelo se zde muzeum čarodějnic a stylová krčma.

Foto: Václav Vlasák

Jaroslav Stejný u Golema, který který po vložení šému "ožije".

Článek

Ve středu 30. dubna si Jaroslav Stejný, který během své životní cesty pracoval jako kastelán v Jezeří a na Červeném hrádku, a který stál u zrodu známého muzea čertů v Úštěku, splnil další životní cíl.

V téměř rok opuštěné restauraci Slunce, kterou se kadaňské radnice se dlouhou snažila pronajmout, otevřel muzeum čarodějnic a stylovou krčmu. „Dopadlo to podle mých představ,“ konstatoval po završení dlouhých dní příprav. Jak dodal, na jeho vylepšování se bude dále pracovat. Bude se také snažit reagovat na přání návštěvníků, a případně upravit i provozní dobu.

Zatím kromě pondělí bude muzeum otevřeno každý den od 10. do 17. 00 hodin. Vstupné je 80 a 50 Kč. V muzeu potkáte nejen živé čarodějnice, ale několik zajímavých expozic.

Návštěvníkům se první den nejvíce líbila čarodějnická učebna jako vystřižená z filmů o Saxaně a také alchymistická laboratoř. Atrakcí muzea je také Golem, který po vložení šému „ožije“. Můžete si zde zakoupit také řadu upomínkových předmětů s motivem čarodějnic i nějaké to zaklínání.

Mimo čarodějnou expozici je zajímavým exponátem betlém, který vytvořil chomutovský Josef Fiala (1943-2014).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám