Hlavní obsah

Nové dary pro Kongo - školní pomůcky, hygiena či plat konžského učitele

Novinky, Iveta Pešatová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme malí, ale i tak můžeme efektivně pomáhat. Projekt Darujme vzdělání vznikl na myšlence podpory vzdělání tam, kde to dobře známe – díky našim dobrovolníkům. Momentálně je přes projekt možné podpořit tři země, kde salesiánští dobrovolníci působí – Kongo, Indii a Bulharsko.

Dárkový certifikát

Článek

Od začátku června je možné zakoupit nové dary pro Kongo – tužky, sešity, mýdla, šampony či plat konžského učitele.

„Jsme vděčni českým dobrovolnicím, které k nám do konžského Bakanja Centre pravidelně přijíždí pomáhat (přes salesiánský projekt Adopce nablízko) a jsme také vděčni pomoci, kterou organizují – podpora vzdělávání našich kluků z ulice. Právě díky vzdělání se chlapci mohou vymanit z tamního koloběhu nezaměstnanosti, ulice a drog,“ píše otec Eric Meert, ředitel díla pro děti ulice v Demokratické republice Kongo.

Pomoc, kterou se snažíme našim třem podporovaným místům poskytovat, je díky blízkému kontaktu dobrovolníka (který na místě působí většinou jeden celý rok) s daným místem velice efektivní. Dobrovolník mapuje situaci, zjišťuje, co chybí a jak efektivně pomoci.

„Pětistovka, to je u nás nedělní oběd pro rodinu. Za stejnou částku mohou děti z Golaghatu studovat pět měsíců v salesiánské škole,“ říká Cyril, dobrovolník, který rok působil v Golaghatu v Indii.

Jak pomoci šestiletému Rogerovi, desetiletému Characovi nebo osmnáctiletému Joshuovi začít žít nový život? Jednoduše:

-          Na stránkách www.darujmevzdelani.cz si vyber dar – například Školní pomůcky pro děti z internátu v Kongu či Pět měsíců školného v Indii.

 -          Objeví se textové pole, kde můžeš napsat text – věnování.

 -          Po vyplnění kontaktních údajů a platbě (kartou) Ti okamžitě přijde na email dárkový certifikát, který můžeš věnovat někomu blízkému.

 -          Tebou zaslané peníze poputují přímo do konkrétního střediska a budou efektivně využity. Využití peněz můžeš sledovat na našich internetových stránkách.

Pomáhej s námi – kup tužku, papír a podpoř plat konžského učitele. Co z toho? Dobrý pocit, přispění k celkovému rozvoji a políčko v modrém životě ;-). A navíc Potvrzení o daru.

Více informací o projektu Darujme vzdělání a spolku SADBA, která projekt realizuje, naleznete na stránkách www.darujmevzdelani.cz a www.sadba.org.

Reklama

Výběr článků

Načítám