Hlavní obsah

Nová zeleň zkrášluje jedno z karvinských náměstí

Novinky, Lukáš Hudeček

Náměstí v Karviné-Hranicích u obchodního centra Permon bylo zkrášleno několika výraznými solitérními prvky v podobě borovic vsazených do obrovských dřevěných květináčů.

Foto: Martina Orgoníkova

borovice černá

Článek

Náměstí prošlo nedávno rekonstrukcí a občané si tady přáli více zeleně. „Loni na podzim jsme vysadili několik mladých stromů. Nyní jsme prostranství zkrášlili čtyřmi borovicemi. Stromy ve velkých mobilních květináčích budou na náměstí umístěny celoročně,” uvedla vedoucí Odboru komunálních služeb Magistrátu města Karviné Jana Maierová.

Borovice umístěné na náměstí jsou každým rokem upravovány a zastřihovány. Většinou takové stromy naleznete v soukromé nebo zámecké zahradě. „Chtěli jsme, aby obyvatelé této části města měli něco exkluzivního. Jedná se konkrétně o borovici černou (Pinus nigra), stáří stromů je kolem 25 let,” upřesnil městský zahradník Tomáš Trampler.

Borovice jsou umístěny v květináčích z dubového dřeva v kombinaci s akátem, váží tři tuny a není je tedy snadné odcizit. Stromy jsou také pod stálým dohledem kamerového systému. Přesto má Jana Maierová na občany prosbu: „Pokud budete svědky ničení stromů, volejte prosím Městskou policii Karviná na lince 156.“

Úpravy náměstí ještě nekončí. V nejbližší době dojde ke skácení uschlé břízy. Na její místo bude vysazen habr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám